04 / 05 / 2024

ilk defa müteahhitlik karnesi nasıl alınır

ilk defa müteahhitlik karnesi nasıl alınır

Müteahhitlik belgesi alınarak, yapı müteahhit ve ticaretle ilgili işler yapılabiliyor. Peki, müteahhitlik karnesi nasıl alınır? Müteahhitlik belgesi ne işe yarar? Müteahhitlik karnesi nereden alınır? İşte yanıtı..

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İzmir'deki 17 diri fay arasında yer alan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor. Söz konusu fay hattı, 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip...

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Doların 3 ila 6 ay sonraki asıl tablosu ortaya çıktı! Analistler ilk defa bu kadar net konuştu! Apaçık belli oldu!

Doların önümüzdeki 3 ila 6 ay içinde  nasıl olacağına dair analistlerden ilk defa bu kadar net açıklama geldi. İşte son dakika yeni dolar analizi...

Herkes altını konuşuyor ama gümüş yatırımcıları da perişan! Böylesi ilk defa görülüyor..

Altın fiyatları geçen hafta 1739 dolara kadar yükselirken bu hafta 1664 dolara kadar düştü. Herkes altını konuşuyor ama gümüş fiyatları da dibe vurdu. Böylesi ilk defa görülüyor...

Altan Elmas: İlk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleşti!

Z. Altan Elmas, Haziran ayı konut satışlarına ilişkin,"Normalleşmeye “V” şeklinde başladık diyebiliriz" dedi ve ilk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleştiğini, sektörün canlandığını belirtti.

TOKİ ilk defa bir yılda 100 bin konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "TOKİ 2002 yılından bugüne 100 bin sosyal konutu ilk defa bir yılda yapıyor. Bu ülkede evi olmayan hiçbir alt gelir grubu vatandaşımız kalmayana dek, 240 aya varan vadeyle, 894 lira sabit taksitle bu kampanya yapılacaktır" dedi...

Türk müteahhitlik sektörü dünyada 2. sırada!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk müteahhitlik sektörünün, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ardından dünyada ikinci sırada yer aldığını ve dünyadaki ilk 100 inşaat şirketi arasında 7 Türk inşaat firması bulunduğunu söyledi.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde düşüş yaşandı!

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde büyük düşüş yaşandı. Geçen yıl 21.4 milyar dolarlık iş alan müteahitler, 2016'da 4.1 milyar dolarda kaldı. Rusya pazarı kapandı, Bahreyn ilk sıraya çıktı

Rönesans'ın hedefi dünyanın en büyük 5 müteahhitlik şirketi olmak!

Rönesans Holding, son 10 yılda yaptığı hamlelerle Avrupa'nın en büyük 10'uncu müteahhitlik şirketi haline geldi. Hedef, dünyada ilk beş!

Türk müteahhitlik şirketleri yurtdışı proje bedeli 109 milyon dolara yükseldi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışındaki projelerinin ortalama bedeli, bu yılın mayıs sonu itibarıyla 100 milyon dolar sınırını ilk kez aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

ilk defa müteahhitlik karnesi nasıl alınır Haberi

ilk defa müteahhitlik karnesi nasıl alınır

Müteahhitlik karnesi nasıl alınır?

Müteahhit'in temel tanımı, bir taahhüt işini üstüne alan kişidir, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluştur. Müteahhitlik belgesi alınarak, yapı müteahhit ve ticaretle ilgili işler yapılabiliyor.


Müteahhitlik karnesi ile ilgili danışmanlık işlemleri yasak olup, sözkonusu belge için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aranması gerekiyor.


A. İlk kez karne alacak şahıslar :

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, T.A.U. Gn. Md.lüğü Müt.Hiz.Dai.Bşk.na yazılı dilekçe,

Nüfus Cüzdanı aslı veya noter tasdikli fotokopisi,

Öğrenim belgesi (1980 Öncesi mez.Diploma) ile meslek odası belgesi aslı veya noter tasdikli sureti,

Bitirilmiş işler varsa (C) bölümündeki belgeler,

2 adet fotoğraf (Ön cepheden, renkli, son 1 yıl içerisinde çekilmiş, 2.5 x 3.5 cm ebadında pul resim olacak.)


B. Karnesi mevcut olup yenilemek isteyen sahışlar :

Bayındırlık ve...