16 / 05 / 2024

ilk kadın çevre bakanı

ilk kadın çevre bakanı

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın son yolculuğuna uğurlandı. Saygın Eski Buca Mezarlığı'nda defnedildi..

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihini açıkladı.

Halkbank'tan kadın girişimcilere faizsiz kredi! Başvurular başladı!

Halkbank'tan girişimci kadınların yüzünü güldürecek haber geldi. Banka tarafından başlatılan faizsiz kredi kampanyası kapsamında ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş kadın girişimcilere para desteği verilecek. İşte tüm detaylar...

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Hazine arazilerinin kiralanmasında kadın ve genç girişimlere öncelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen hazine arazilerinin ihalelerinin yaklaşık yüzde 30'unu kadın, yüzde 47'sini ise genç girişimciler kazandı...

Işılay Saygın son yolculuğuna uğurlandı!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın son yolculuğuna uğurlandı. Saygın Eski Buca Mezarlığı'nda defnedildi..

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın vefat etti!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etti...

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2019'da açılacak!

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin hemen yanında inşa edilen Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor. Hastanenin 2019'un ilk aylarında açılması planlanıyor.

Gayrimenkul sektörü ‘kadının gücünü’ konuştu!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik olarak ilk kez yapılan ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçlarını açıkladı.

Kadın ve çocuk dostu şehirler geliyor!

Çevre, kadın, sanat, çocuk dostu ile erişebilir şehirler oluşturulması için çalışma başlatıldı. Karaaslan, "Biz artık bir yapıyı yaptığımızda sadece oranın ne kadar başarılı olduğuna değil, ne kadar çocuk dostu, çevre ile doğayla dost uygulamalara sahip olduğuna bakacağız" dedi.

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı. Tanıtıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

ilk kadın çevre bakanı Haberi

ilk kadın çevre bakanı

Vefat eden Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın'ın cenazesi toprağa verildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Saygın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İzmir Valiliği önündeki törenin ardından Buca Muradiye Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekilleri, eski bakanlar, Saygın'ın yakınları ve sevenleri katıldı. 

Işılay Saygın'ın naaşı, cenaze namazı sonrası camiden mezarlığa kadar omuzlarda taşındı.

Saygın naaşı, Eski Buca Mezarlığı'nda defnedildi.

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın, 27 Temmuz'da, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 72 yaşında vefat...