04 / 05 / 2024

ilk kez satılan konut sayısı

ilk kez satılan konut sayısı

2018 Ocak ayında toplamda 97 bin 19 konut satışı gerçekleşti. Bu konutlardan 44 bin 363 tanesi ilk defa satıldı..

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

2023’ün ilk 6 ayında en çok satılan akıllı telefonlar açıklandı: Zirve şaşırtmadı

2023'ün ilk altı ayında en çok satılan akıllı telefonların listesini Omdia yayımladığı raporuyla duyurdu. Zirvedeki isim şaşırtmadı! İşte detaylar...

İşte şu anda Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil; Fiyatı sizi şaşırtabilir

Yılın ilk çeyreğinden bu yana otomobil fiyatlarındaki olağanüstü yükselişlerin sürdüğü şu günlerde dev otomobil markası Fiat yine bekleneni yaptı. Şu anda  Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil Fiat Egea Cross oldu. İşte detaylar...

2023’ün en çok satılan otomobili o oldu; 267 bin adetten fazla satış yaptı

2023 yılının ilk çeyreğinin satış rakamları açıklandı ve en çok satılan otomobil belli oldu. En çok satılan aracın bir elektrikli otomobil olması dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

Temmuz ayı emekli zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez rakam verdi!

Kamu işçisi maaşına yapılan zammın ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez en düşük emekli maaşına dair rakam verdi. İşte detaylar!

Böylesi ilk kez oluyor! o şehirde vatandaş suya zam yapılmasını istedi!

Evet böylesi ilk kez oluyor. Türkiye’de vatandaş suya yapılan zamlardan şikayet ederken, bu şehirde yaşayanlar, belediyeden suya zam yapmasını talep etti.

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

Bitcoin’de tarihi çöküş! 2 senenin ardından ilk kez dibi gördü!

Kripto para borsası Binance'in rakibi FTX'i satın alma planı, kripto para piyasasının istikrarı ile ilgili endişelere sebep olurken kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı yaklaşık 2 senenin ardından ilk kez kısa süreliğine 17 bin doların altına düştü.

Ruslar Türkiye'de ilk kez zirveye oturdu! Bu bir turizm haberi değildir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mart ayında 134 bin 170 olan konut satışı nisan ayında 133 bin 58’e geriledi. Konut satışında yabnacılar kategorisinde ise zirveye ilk kez Ruslar yerleşti. Yabancılara yapılan konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,1 a

Kiraz ilk kez tezgahlara geldi! Kilogram fiyatını duyanın ağzı açık kaldı

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden kiraz ilk kez hasat edilmeye başlandı. Meyvenin kilogram fiyatı ise duanları şaşkına çevirdi. Dalından sofralara gelen kirazın kilogramı bin liradan (1000 TL) satılıyor.

Dünyada en çok satılan telefonlar belli oldu! Listeyi görünce çok şaşıracaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Dünya üzerinde en çok satışı gerçekleştirilen ilk 10 akıllı telefon belli oldu, zirveye ise Apple değil başka bir marka geçti! Görünce şok olacaksınız! İşte en çok satılan ilk 10 telefon ve 2022 Mart fiyat listesi...

ilk kez satılan konut sayısı Haberi

ilk kez satılan konut sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayında gerçekleşen konut satış rakamlarını açıkladı. Rakamlar, konut sektörünün 2018'e yükselişle başladığını gözler önüne serdi.

Türkiye'de  2018 Ocak konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 oranında artış yaşandı. Buna göre Ocak ayında toplamda 97 bin 19 konut satışı gerçekleşti.

2018 Ocak'ta 28 bin 678 konut ipotekli olarak satıdı. Diğer satış türleri sonucunda ise 68 bin 341 konut el değiştirdi.

Ocak'ta 44 bin 363 konut ilk defa satıldı

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış yaşandı. Toplamda 44 bin 363 konut ilk kez satıldı. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı ise yüzde 45,7 olarak kayıtlara geçti.

İlk satışlarda İstanbul 7 bin 492 konut satışı ve yüzde 16,9 ile...