28 / 04 / 2024

2023’ün ilk 6 ayında en çok satılan akıllı telefonlar açıklandı: Zirve şaşırtmadı

2023’ün ilk 6 ayında en çok satılan akıllı telefonlar açıklandı: Zirve şaşırtmadı

2023'ün ilk altı ayında en çok satılan akıllı telefonların listesini Omdia yayımladığı raporuyla duyurdu. Zirvedeki isim şaşırtmadı! İşte detaylar...



Akıllı telefon sektörü, yaklaşık 3,5 milyar kullanıcıya ulaştığı tahmin edilen ve yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir hacme sahip olan teknoloji dünyasının en rekabetçi alanlarından biri. Bu büyük pazarda pay elde etmek için üreticiler sürekli bir yarış içerisinde.


2023’ün ilk yarısında en çok satılan akıllı telefon iPhone 14 Pro Max oldu

Omdia tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2023'ün ilk altı ayında akıllı telefon pazarının durumu analiz edildi. Bu raporda en çok satan telefonlar listesi yer almakta ve burada Apple'ın baskın bir üstünlüğü öne çıkıyor. Rapor, iPhone 14 Pro Max'in 26,5 milyon adet satışla liderliği ele geçirdiğini ortaya koyuyor.

Sıralamada ikinci ve üçüncü sıralarda yine aynı seriden modeller yer alıyor. iPhone 14 Pro, 21 milyon adet satışla ikinci sırayı alırken, serinin standart modeli olan iPhone 14 ise 16,5 milyon adetle üçüncü sıraya yerleşiyor. Listenin devamında da Apple'ın bir önceki serisi olan iPhone 13 bulunuyor.

Apple ürünlerini sıralamada beşinci sıradan Samsung Galaxy A14, 12,4 milyon adet satışla bu sırayı takip ediyor. Samsung'un amiral gemisi serisinin en güçlü oyuncusu olan Galaxy S23 Ultra ise 9,6 milyon adet satışla altıncı sıraya girmeyi başarıyor. 

Omdia'nın sektörle ilgili tahminleri ise şu şekilde:

"Küresel akıllı telefon pazarı, ekonomik durgunluk ve ikinci el akıllı telefon pazarının genişlemesi sebebiyle orta ve alt düzey pazarın daralması nedeniyle negatif bir büyüme kaydediyor. Diğer yandan premium akıllı telefon pazarı, Apple’ın premium modellerine yönelik yenileme talebinin güçlü kalması sebebiyle istikrarlı bir şekilde yükseliyor."

Omdia'nın tahminlerine göre, akıllı telefon sektöründeki toplam satış adetinde bir düşüş trendi devam edecek. Ancak, bu durum amiral gemisi telefonlar için geçerli değil. Rapor, amiral gemisi telefonlardaki satışların artacağını öngörüyor. Bu da üst segment ile alt segment arasındaki farkın artacağına işaret ediyor.

İşte Steam'da en çok satan 10 oyun!

Renk değiştiren Vivo V29e 5G’nin fiyatı sızdırıldı

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste


 


Geri Dön