06 / 05 / 2024

ilk kira peşin mi

ilk kira peşin mi

Kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor. Peki, ödenen kira oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Altus Al 306 B 114 lt buzdolabında peşin fiyatına 3 taksit fırsatı başladı!

Beyaz eşya sektöründe akla ilk gelen üreticilerden biri olan Altus, yeni mini buzdolabıyla müşterilerinin karşısına çıktı. Altus, son teknolojik özelliklerle donattığı bu buzdolabını farklı online alışveriş siteleri üzerinden satışa çıkarırken, HepsiBurada’da peşin fiyatına 3 taksit imkânıyla satışa

Vestel ST4601 A 46500 BTU salon tipi klima peşin fiyatına 9 taksitle satışa çıktı!

Vestel’den eylül ayının ilk günlerinde klima almak isteyenler için güzel bir haber geldi. ST4601 A 46500 BTU salon tipi klimayı görücüye çıkaran Vestel, bu ürünü peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa sunduğunu duyurdu.

Shelton Magia Bodrum yüzde 40 peşin 18 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Shelton İnşaat'ın Bodrum'daki ilk projesi olan Shelton Magia Bodrum yüzde 40 peşin 18 ay vade fırsatıyla satışa çıktı. İşte detaylar...

Tiny House konseptli ilk villa projesi Go Garden satışta! Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

Türkiye'nin Tiny House konseptli ilk villa Projesi olan Go Garden satışa çıktı. Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sunulan Go Garden'da fiyatları belli oldu. Peki Go Garden villa fiyatları ne kadar? İşte Go Garden projesi ile ilgili ayrıntılar...

Baymak Elegant Prime Yeni Nesil Inverter Klima Vatan Bilgisayar’da peşin fiyatına taksitle satılmaya başlandı!

Klima denildiği zaman akla ilk gelen üreticilerden Baymak, son teknolojiyle donatılmış Elegant Prıme 9.000 Btu A++ Yeni Nesil Inverter Klima’yla tüketicilerin karşısına çıktı. Vatan Bilgisayar ise bu klimayı peşin fiyatına taksitle satışa çıkardı.

TOKİ'de peşin ödeme var mı?

TOKİ sosyal konut projesinin ilk temelleri atıldı. Başvuru yapan kişiler, TOKİ ödeme şekilleri de sıklıkla sorulan sorular arasında bulunuyor. İşte “TOKİ'de peşin ödeme var mı?” sorusunun yanıtı!

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

Peşin ve senetli satışlar, ipotekli konut satışlarını üçe katladı!

Yüksek faiz ödemek istemeyen vatandaşlar peşin konut alımına yöneldi. 2021 senesinin ilk yarısında peşin ve senetli satışlar üçe katlandı.

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

Toplam 801 daire ve 80 ticari birimden meydana gelen Babacan Port Royal projesinde daireler 249 bin TL'den satışa sunuluyor. Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor.

Kartal AND Pastel peşin fiyatları!

AND Gayrimenkul tarafından inşa edilmekte olan AND Pastel Evleri 2018 yılı içerisinde 2 etap şeklinde teslim edilecek. Kartal AND Pastel peşin fiyatları 425 bin TL'den başlıyor.

ilk kira peşin mi Haberi

ilk kira peşin mi

Kira peşin mi alınır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Buna göre kiracı kiraladığı taşınmaza karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor.


Ödenen ev kirası oturulan ayın kirası mı yoksa oturulacak ayın kirası mı oluyor? Kira peşin mi alınır?


Kira sözleşmelerinde ödeme aksi belirtilmedikçe öncelikle hak ediş ve sonrasında ödeme şeklinde oluyor. Buna göre öncelikle evde oturmayı hak etmek için kira parası ödeniyor. Bu neden ile eve girerken oturmanın planladığı ayın kirasını ödeniyor.


Taraflar arasında yapılan anlamaya göre kiranın tamamı peşin ödenebileceği gibi, birkaç ayın kira bedeli de peşin olarak ödenebiliyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa...