07 / 05 / 2024

İmar Barışı Antalya

İmar Barışı Antalya

İmar barışını delmek isteyen fırsatçılar bu kez 3D çizim yöntemine başvurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü fırsatçılara yine geçit vermedi. 

Antalya'da İmar Barışı başvurusu 70 bini geçti!

Antalya’da İmar Barışı kapsamında şuana kadar 70 binin üzerinde başvuru yapıldı.  İmar Barışı düzenlemesi kapsamında ülke genelinde bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın başvuru yapıldığı öğrenildi. 

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 

Antalya Güzeloba'da barakalar için imar affı istendi!

Antalya'nın Güzeloba Mahallesi’nde 3 bin metrekare arazi üzerinde bulunan 10’ar metrekarelik 2 barakaya, ‘İmar Barışı’ uygulaması kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildi. Bölge halkı ise başvuru sahibini şikayet etti.

Antalya Yamansaz'da kaçak yapı mücadelesi!

İmar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar SİT alanı olan Antalya'nın Muratpasa ilçesi Yamansaz bölgesinde rant peşinde.

Antalya'da imar barışıyla devletin kasasına 1 milyar lira girdi!

İmar Barışı kapsamında Antalya’da 147 binaya yapı kayıt belgesi verilmesiyle beraber devletin kasasına 1 milyar 49 bin lira girdi. Yapılan denetimlerde 201 kaçak yapı tespit edilirken 80 kaçak yapı yıkıldı.

İmar barışı fırsatçılarına şok!

İmar Barışı fırsatçılarının Antalya'da özellikle denize yakın hazine arazilerini sahiplenmek için buralara kaçak yapı yapıp, 'Yapı Kayıt Belgesi' başvurusunda bulunduğu tespit edildi. Kaçak yapılar uydu görüntüleriyle tek tek tespit edildi.

Antalya'da imar barışı ile 400 bin kişinin sorunu çözüldü!

İmar barışıyla 400 bin Antalyalının sıkıntısını çözdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez'in yıllardır süren mülkiyet meselesini hallettiklerini belirtti...

Antalya'da imar barışı fırsatçılığı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sit alanlarında kaçak yapılaşma arttı. İmar barışı fırsatçıları Muratpaşa'da bulunan sazlıkları işgal etti.

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

İmar barışı için konteyner oyunu!

Antalya Kundu Kemerağzı’ndaki hazine arazisine, konteynerlar koyarak elektrik ve su tesisatı çeken kişilerin asıl amaçlarının, kendilerine burada uzun süre yaşayan çiftçi görüntüsü vererek uzatılan İmar Barışı’ndan faydalanmak olduğu belirtildi.

Münir Karaloğlu'ndan imar barışı uyarısı!

Antalya valisi Münir Karaloğlu, 'İmar Barışı' kapsamında şehirleşme alanında birçok sorunun çözüldüğünü, bundan sonra turizm kentinde çarpık kentleşmeye izin vermeyeceklerini kaydetti.

Antalya'da imar barışı konuşuldu!

Antalya KUTSO'da 'İmar Barışı' toplantısı gerçekleşti. İmar barışında Antalyalıların en iyi şekilde faydalanılabilmesi için düzenlenen toplantı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

İmar Barışı Antalya Haberi

İmar Barışı Antalya

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya alınan 'İmar Barışı' düzenlemesini istismar eden fırsatçılar her yöntemi deniyor. Sabah Gazetesi'nden Furkan Yazıcı'nın haberine göre boş araziye foto montajla ev yapanlar bu kez çareyi 3D çizimlerde bulmaya çalıştı. 

Antalya'da süreci amacı dışında kullanmaya çalışan fırsatçıların 'Yapı Kayıt Belgesi' tek tek iptal edilmeye başlandı. Bazı fırsatçılar konteynır veya kulübe koydukları alanlarda 3D yöntemiyle lüks villa çizerek binaları varmış gibi gösterdi. Olmayan yapıları bilgisayar ortamında 3D modelleme yöntemiyle çizerek olmayan yapıları varmış gibi gösteren imar uyanıkları hassas denetime takıldı. Uyanıklardın yalan beyanları uydu sistemi ve yerinde keşiflerle tespitler gerçekleştirildi.

YASAL İŞLEM YAPILIYOR

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin uydudan takip ve yerinde incelemeleri ile belediyelerin tespit ettikleri kaçak yapılar hakkında yanlış beyanda bulunmaktan yasal işlem başlatıldı. Antalya'da...