19 / 05 / 2024

İmar Barışı kat mülkiyeti projesi

İmar Barışı kat mülkiyeti projesi

Yapı kayıt belgesini alarak kat mülkiyetine de geçmek isteyen vatandaşlar, proje tadilatı için gittikleri mimarlık ofislerinde yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Bakanlık bu konuda vatandaşları uyardı...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün!

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İmar barışı toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımı ile yapılacak. 

Hüseyin Daşgın'ın 2 katlı binasında kaçak kat yıkıldı!

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Köyceğiz gölü manzaralı 2 katlı evine kaçak kat yaptırıp, yasal tarihten sonra yaptığı halde İmar Barışı kapsamına sokmaya çalışmıştı. 

TEB’den imar barışına özel kredi desteği!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘İmar Barışı’ kampanyasına katılmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için yüzde 1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi verecek.

İmar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışında bodrum kat hesaba katılır mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki ödeme yapılırken bodrum kat hesaba katılır mı? İşte cevabı...

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar Barışı kat mülkiyeti projesi Haberi

İmar Barışı kat mülkiyeti projesi

Kentsel Dönüşüm fırsatçılarına şimdi de İmar Barışı fırsatçıları eklendi. İmar Barışı'na başvurarak Yapı kayıt belgesini alarak kat mülkiyetine de geçmek isteyen vatandaş, proje tadilatı mimarların kapısını çaldı. Bakanlık yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalan vatandaşları uyardı.

Bakanlıktan yapılan uyarıda “Yapı kayıt belgesini 31 Ekim’e kadar alın. Ama kat mülkiyeti başvurusu yapmanız için gereken proje tadilatına acele etmeyin. Bu konuda zaman sınırlaması yok” deniyor.

5 BİN LİRA İSTEYEN VAR

Yenişafak'tan Emine Açar'ın haberine göre, yapı kayıt belgesini alan ve akabinde kat mülkiyeti tapusu almak isteyen vatandaş ise proje tadilatı için mimarlık ofislerine gidiyor. Bu talebi fırsat bilen bazı ofisler yüksek fiyatlarla iş yapıyor. Mimarlara çizim yaptırmak zorunda olan vatandaştan daire başına 5 bin lira isteyen de var 500 lira isteyen de çıkıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BUNU...