04 / 05 / 2024

imar barışı olacak mı

imar barışı olacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yeni imar barışı süreci olacak mı?" sorusunu yanıtladı....

İmar barışında şok gelişme! İmar affı bekleyenler hemen bakın! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce vatandaş imar barışı ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. İmar barışı, meclise sunulan bir teklifle yeniden gündeme geldi. Peki imar barışı olacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

İmar barışı mağdurları ne olacak?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı mağdurları ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Yeni imar barışı olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yeni imar barışı süreci olacak mı?" sorusunu yanıtladı....

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

Milyonlarca vatandaşın imar sorununa çözüm olacak imar barışı ile ilgili başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Peki, imar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belli oranlarda bedel ödemesi yapılıyor. Peki, imar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İmar barışı başvurularında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların beklediği "Güncelleme" komutu sisteme eklendi. Peki, imar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı olacak mı Haberi

imar barışı olacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni bir "imar barışı" sürecinin şu an için söz konusu olmadığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'ndan Ayşe Şensoy Boztepe'de yer alan habere göre; Kurum, Türkiye genelindeki sorunlu yapıları ilgilendiren imar barışı uygulamasıyla ilgili konuştu. 

İmar barışının yaklaşık 13 milyon konutu ilgilendirdiğinden bahseden Kurum, sürecin 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış yapıları kapsadığını açıkladı.

Kurum, uygulamanın vatandaşların elektrik, su, doğal gaz gibi konulardaki sorunlarını aşmaları, mülklerini teminat olarak gösterebilmeleri ve kat mülkiyetine geçme süreçlerini işleten bir barış süreci olduğunu kaydetti.

İmar barışından yaklaşık 7 milyon 400 bin kişinin istifade ettiğinden bahseden Kurum, bu kapsamda yaklaşık 24 milyar 744 milyon lira bedel yatırıldığını ifade etti.

- "30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edildi"

İmar barışına en çok başvuruların İstanbul'un geldiğini, bu...