01 / 05 / 2024

imar barışı uzatılacak mı

imar barışı uzatılacak mı

Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan İmar Barışı'na başvurular 15 Haziran'da bitiyor...

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

İmar barışı 6 ay daha uzatıldı!

9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyordu. Ancak gelen son dakika bilgisine göre, başvurular 6 ay daha uzatıldı...

İmar barışı uzatılacak mı?

İlk başladığı günden bu yana, 9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı için artık son viraja girildi. Peki, İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek? İmar barışında süre uzatılacak mı?

İmar barışı yeniden uzatılır mı?

Ruhsatsız ve ruhsata aykırı 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları 31 Aralık'ta sona eriyor. Peki daha önce uzatılan imar barışı yeniden uzatılır mı?

Konutta 4 fırsat için son 3 gün!

Konut satışlarının artması, sektörün canlanması için başlatılan konut kampanyaları 31 Aralık'ta sona eriyor. 3 gün sonra İmar Barışı başvuruları sona erecek, ÖTV, KDV ve tapu harcı indirimleri kalkacak.

9 milyon 500 bin kişi imar barışından yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı uygulamasına bugüne 9 milyon 500 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Bakan Kurum, ''31 Aralık'ta süreç tamamlanıyor'' diye konuştu.

İmar barışı ikinci kez uzatılacak mı?

Başvuru süresi 31 Aralık'ta sona erecek olan imar barışına yaklaşık 9 milyon vatandaş başvurdu. Peki imar barışı ikinci kez uzatılacak mı?

İmar barışı uzayacak mı?

Başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceği imar barışında sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. İşte "İmar barışı uzayacak mı?" sorusunun yanıtı..

İmar barışı uzatıldı mı?

İmar barışı başvurularında son tarih yaklaştıkça, bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki, imar barışı uzatıldı mı? İmar barışı süresi uzatılacak mı?

İmar barışı ödemeleri nereye yapılacak?

Ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayı kayıt altına alacak imar barışında başvurular alınıyor. Peki imar barışı ödemeleri nereye yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

İmar barışı ödemesi kira gelirinden nasıl düşülür?

Kira geliri bildirme süresi 1 ile 25 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.Geçtiğimiz yılki konut kira geliri 5 bin 400 TL'yi, işyeri kira geliri brüt 40 bin lirayı aşanlar gelirbildirme belgesi verecek. Peki imar barışı ödemesi kira gelirini düşürür mü? İşte sorunun cevabı...

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

İmar barışı uzatıldı mı 2019?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi...

İmar barışı yeniden uzatılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imar barışında sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Palandöken, uygulama sayesinde imar sorunlarının çözüldüğünü ve ekonomiye katkı sağlandığını söyledi...

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışı 2019 hesaplaması nasıl yapılır?

Türkiye'deki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmek adına başlatılan imar barışında başvuru dönemi devam ediyor.  Başvuruların 6 ay uzatıldığı imar barışında 15 Haziran'a kadar müracaat yapılabilecek.

imar barışı uzatılacak mı Haberi

imar barışı uzatılacak mı

13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan İmar Barışı olarak bilinen 'Yapı Kayıt Belgesi'ne başvuruları 15 Haziran'da sona eriyor. 

Sabah Gazetesi'nen Seda Tabak'ın haberine göre; İmar Barışı kapsamında kapsamında devletin kasasına 1 yılda tam 19 milyar lira girdi. 10 milyon kişi İmar Barışı'na başvuru yaptı. 

BAŞVURU İÇİN SON 4 GÜN

İmar Barışı'ndan elde edilecek 19 milyar liralık gelir, genel bütçeye aktarılarak şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak.

İmar Barışı'ndan 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar faydalanıyor. Müracaatlar 15 Haziran'a kadar E-devlet üzerinden gece 24:00'e kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebilecek.

MÜRACAATTA GEREKEN BELGELER

1- E-devlet şifresi
2- Geçerli bir cep telefonu numarası ve e-posta adresi
3- Beyan edilecek yapının adresi
4- Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
5-...