03 / 05 / 2024

İmar Durumu Belge Ücreti

İmar Durumu Belge Ücreti

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Binalarda kot nedir?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki binalarda kot nedir? Binalara kot nasıl verilir? İşte tüm merak edilenler...

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

İmar barışında hazine yerlerinin durumu!

İmar barışında hazine yerlerinin durumu nedir? Hazine arazilerindeki yapılar için imar barışına müracaat edilir mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

Jega alanı nedir?

İmar durumu belgelerinde ve imar planlarında rastlanabilen terimlerden olan JEGA alanı nedir? Jega alanının imar durumu nedir?

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

6 soruda imar durumu belgesi!

Bir arsanın imar durumu, üzerinde kaç katlı bir yapı yapılmasına izin verildiği, belediyeden alınacak imar durumu belgesinden görülebiliyor. Peki imar durumu belgesi nereden alınır?  İmar durumu belgesi ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Antalya Konyaaltı'nda 5.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Toros Emlak Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. İmar durumu konut alanı olan gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 862 bin TL olarak belirlendi.

Tuzla'da 14.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Orta Mahallesi Üniversite Caddesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. İmar durumu akaryakıt ve LPG istasyon alanı olarak belirlenen gayrimenkulün satış bedeli 14 milyon 462 bin 176 TL olarak belirlendi.

Aksaray'da 10.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Aksaray Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Aratol Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. İmar durumu Akaryakıt ve LPG İkmal İstasyonu olarak belirlenen arsanın satış bedeli 10 milyon 740 bin 100 TL olarak belirlendi.

İmar Durumu Belge Ücreti Haberi

İmar Durumu Belge Ücreti

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. 


İmar durumu belgesi ilçe belediyesinden alınıyor. Belgede üzerinde imar parselinin kullanım şekli ve yapı özellikleri belirtiliyor. 


Bu belgede ayrıca inşaatın teknik şartları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenmiş oluyor.


Bir arsaya ait imar durumu belgesi almak için ilçe belediyesine bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile birlikte müracaat ediliyor. Ayrıca imar durumu için belli bir ücret ödemesi de yapılıyor.


Başvuru anındaki parsel alanına göre maktu olarak ücretlendiriliyor. İmar durumu temditlerinde, değişiklik yoksa ücretin yüzde 50'si, değişiklik varsa ücretin tamamı alınıyor. 


İmar durumu belgesinin alınabilmesi için 2017'de ödenecek ücretler aşağıda sıralanıyor:


İmar Durumu Belge Ücreti 2017

(İlk Müracatta her...