11 / 05 / 2024

imar planı tadilatı nedir

imar planı tadilatı nedir

Nazım imar planı ya da Uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği uygulamasının problem olduğu durumlarda ne yapılır? İmar planı tadilatı nedir? İmar planı tadilatı nasıl yapılır?

Hüseyin Oflaz: Bireyler de imar planı tadilatı yapabilir!

Belediyeler tarafından gerçekleştirilen imar planları konusunda vatandaşların da tadilat yaptırma yolu bulunuyor. Hüseyin Oflaz, mülkiyet hakkını kısıtlayıcı imar planlarına karşı belediyelere başvurularak kamulaştırma bedeli talep edilebileceğini söyledi

Esenyurt imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenyurt'taki bazı parsellere ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı..

Fatih İskenderpaşa Mahallesi koruma amaçlı imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih ilçesindeki bazı alanlara ilişkin koruma amaçlı imar planı tadilatı askıya çıktı..

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Bayrampaşa ilçesi Kocatepe Mahallesi'nde 19080 parsele ilikin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Bağcılar imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar Mehmet Akif Bulvarı - Fatih Caddesi Kesişimi Yol, Kavşak Revize Ön Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Altunizade-Çamlıca metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Altunizade - Çamlıca Camii Raylı Sistem Hattı Projesine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Pendik TEM bağlantı yolu imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası itirazlara ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

Maltepe Başıbüyük imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi Başıbüyük Mahallesi 8984 adanın kuzeyindeki tescil dışı alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Düzce'de 21 imar plan tadilatı karara bağlanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında 21adet imar planı tadilat taleplerini karara bağlayacak. Toplantılarda ayrıca 5 Yıllık imar planı programına alınan dosyalar da görüşülecek.

Düzce Belediyesi imar planı tadilat taleplerini değerlendirecek!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ilki 11 Eylül'de gerçekleştirilecek, toplantıda imar planı tadilat talepleri değerlendirilecek.

Kartal Yakacık imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, 12455 ( Eski: 6008 ) ada, 309 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Silivri Küçüksinekli imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Silivri İlçesi, Küçüksinekli Mahallesi, Yerleşik Alanı'na ilişkin plan değişikliği ve itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Kartal Soğanlık nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kartal ilçesi Soğanlık'ta Sosyal Tesis Alanı, Cami, Park, Trafo ve Yol amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

imar planı tadilatı nedir Haberi

imar planı tadilatı nedir

İmar planı tadilatı nedir?

Gerek nazım ve gerekse uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği uygulamasının problem olduğu durumlarda, planın tümünün veya bir kısmının plan yapım tekniklerine uygun olara yenilenmesi sonucu elde edilen plana, imar planı tadilatı deniyor. 


Ayrıca, plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve sosyal donatı dengesini bozmayacak nitelikte bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere dayanan, kamu yararının zorunlu kılınması halinde yapılan plan düzenlemesi olarak da ifade ediliyor.


Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini, bölgedeki gelecekteki nüfus yoğunluğunu, ulaşım sistemlerini ve problemerinin çözümünü göstermek amacıyla 1/1000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan planlar oluyor. Peki, imar planı tadilatı nedir?


1/1000 uygulama imar planı ve plan...