30 / 04 / 2024

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar

Yapılarda suyun basmayacağı ilk kat yüksekliği olarak ifade edilen su basman seviyesi kaçtır? Yapı inşaatlarında su basman seviyesi ne olmalıdır? İşte İstanbul İmar Yönetmeliği maddeleri...

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar!

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 2 Eylül 1999 tarihinde 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik hükümleri...

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu...

Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin gerekli görülmesi hâlinde 3 ay daha uzatılabilmesi amaçlanıyor.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemlerinin kamu eliyle ivedi bir şekilde gerçekleştirilebilmesi öngörülüyor.

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile şantiye şeflerinin aynı anda sadece bir yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilmesi planlanıyor.

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar Haberi

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar

Su basman seviyesi kaçtır?

Su basman seviyesi, yapılarda suyun basmayacağı ilk kat yüksekliği olarak karşımıza çıkıyor.


Türk Dil Kurumu tarafından ise su basman terimi oturmalık olarak ifade edilen su basman seviyesi, yapının zemine inşa edilerek, yağan yağmur sularından zarar görmemesi için yapılan yükselti olarak açıklanıyor.


Bir diğer ifade ile su basmanı; Binanın oturduğu yerden zemine kadar olan bölüm ve yükseklik gibi tanımları da olan su basman teriminin bir diğer tanımı ise yapının temeli ile beraber belli bir yüksekliğe ulaşmış bölümüne deniyor. Peki su basman seviyesi ne olmalıdır? Su basman seviyesi kaçtır? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Su basman seviyesi ile ilgili hükümler, İstanbul İmar Yönetmeliği kapsamında madde 6.13'te bulunuyor.


Su Basman Seviyesi kaçtır?

MADDE : 6.13 

Genel olarak zemin kat döşeme seviyeleri binaların kot aldığı yol cephesince bu...