07 / 05 / 2024

İmar planının iptali kararı

İmar planının iptali kararı

İmar planı için verilen iptal kararının yerine getirilmesi nasıl gerçekleşir? İmar planına iptal kararı nasıl uygulanır? Uygulama imar planı için İdare Mahkemesi'nin iptal kararı nasıl yerine getirilir? İşte cevaplar...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 1. Etabı kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Babacan Port Royal'de ödeme planını kendin oluştur!

Babacan Port Royal projesinde ödeme planını kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Projede dairelerin fiyatları 279 bin TL'den başlıyor...

Babacan Port Royal'de ödeme planını kendin oluştur!

Yeşilköy Havalimanı'nın karşısında yer alan Babacan Port Royal projesinde "ödeme planını kendin oluştur" dönemi başladı.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davası açıklaması!

Doğuş GYO'nun1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açtığı davada hukuki süreç devam ediyor.

DKY Sahil'de size özel ödeme planını Ekopratik'e bırakın!

Kartal'da inşa edilen DKY Sahil projesinde kalbinizdeki eve aklınızdaki taksitlerle sahip olabilirsiniz. Daire sahibi olabilmek için size özel ödeme planını Ekopratik'e bırakın...

Yönetim planının önemi!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yönetim planının önemi" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Doğuş GYO'dan Kocaeli imar planı davası açıklaması!

Doğuş GYO, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali istemiyle dava açtı.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum!

Doğuş GYO'nun Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali istemiyle açtığı davada istinaf yoluna başvuruldu.

Doğuş GYO 1/5000 Maslak imar planı davasında son durum!

Doğuş GYO'nun 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açılan davanın reddine dair karara karşın temyiz yoluna başvuruldu.

Bodrum katların iptali 2017!

Bodrum katların iptali hususu, yeni planlı alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik gereğince, her bağımsız bölüm için en az 5 metrekare, en fazla 10 metrekare odunluk, kömürlük veya depolama yeri ayrılması zorunlu olacak.

Ondörtüç Pendik projesinde ödeme planını konut alıcısı belirliyor!

Ondörtüç Pendik projesinde ödeme planını konut alıcısı belirliyor. İnsay Yapı, Ondörtüç Pendik'ten ev sahibi olmak isteyen herkesi satış ofisine bekliyor...

İmar planının iptali kararı Haberi

İmar planının iptali kararı

İmar planının iptali kararı nasıl uygulanır?


Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Hüseyin Koçak'ın Tapu-Kadastro.net'te yayımlanan yazısına göre;


İPTAL KARARININ GEREGİNİN YERİNE GETİRİLMESİ

A – İptal Kararının Muhatabı

Tescil görmüş 18 uygulamasının; İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi halinde bu karar muhatabı Tapu ve Kadastro İdaresi değildir. Karar, uygulamayı yapan idareyi bağlar. Uygulamayı yapan idare ise; belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde belediye, bu sınırlar dışında ise valiliktir.

B – Kararın Yerine Getirilmesi

18 uygulamasının iptali kesinleşip ilgili idareye tebliğ edilmesi halinde, bu kararın infazı Anayasa’nın 138’inci maddesi gereğince zorunludur. 2577 sayılı İdari Yargı Usulü Yasasının 28’inci maddesi gereğince; kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerekir.

Mahkeme tarafından verilmiş olan “İptal” ya da “Bozma” kararı uygulamayı tamamen ya da kısmen etkilemiş olsun ilgili idare tarafından; kararın gereğini...