30 / 04 / 2024

imar planlı yapılar

imar planlı yapılar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi, kentin birçok bölgesinde yaptığı imar ve restorasyon çalışmaları ile Gaziantep’in tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkardı

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlası imara aykırı!

Esenler Kent Konseyi, 2019 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’nda imar barışı  masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlasının imara aykırı olduğunu söyledi.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

İmar fırsatçılarına geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan imar barışında fırsatçılara göz açtırmıyor. Belediyeler ve Bakanlık ilçelerde denetimleri artırdı.

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Eyüpsultan'da imar barışını suistimal eden kaçak yapılar yıkılıyor!

Eyüpsultan'da "İmar Barışı"nı suistimal eden kaçak yapıların yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Pirinççi Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Kapadokya'da imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapılar birer birer yıkılıyor.

imar planlı yapılar Haberi

imar planlı yapılar

5 milyon metrekare alanda kamulaştırma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GASKİ tesisleri civarı, 100. Yıl Parkı, Çıksorut, Karagöz, Mithatpaşa mahallelerinde ise kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Derekenarı sokağının olduğu meydanda 27 tescilli yapının çatı onarımını da destek veren belediye, birçok tarihi yapıyı da restore ederek turizme kazandırdı.

 “Gaziantep’in altı da üstü de kültür” diyen İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, “Bu bağlamda 33 mağarada ve birçok livasta çalışma yaptık. Yıkmaktan yapmaya giden bir yol izledik. Bir dönem kentin tarihini ve kültürünü yıkmaya çalışan çocukları rehabilite ederek hayata kazandırdık. Şimdi o çocuklar rehabilitasyon merkezimizde aldıkları eğitim sonrasında taş ustası olarak restorasyon çalışmalarında görev alıyorlar. Daha önce sokakta yaşayan çocukların yıkmaya çalıştıkları tarihi yapıları rehabiltasyonlarının ardından yine kendileri ile restore ederek yeniden turizme ve...