29 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.



Büyükçekmece'de imar affını suistimal ettiği belirlenen, tarım ve hazine arazilerine inşa edilen kaçak yapılar tek tek yıkıldı. Bu kapsamda Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Bursa Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde imarsız ev ve konteyner olduğu ihbarını alan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri harekete geçti. Önceden adresleri belirleyen ekipler, olası gerginliklere karşılık polis ve zabıta ekiplerinden de destek aldı. İmar affını suistimal eden 18 yapı yıkıldı.

Ekipler konteynerleri vinç yardımı ile kaldırıp güvenli bir yere taşırken, dozerler ise kaçak olarak yapılan prefabrik evleri birer birer yıktı.
Evleri yıkılan bazı vatandaşlar belediye ekiplerine tepki gösterdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatlarıyla gerçekleşen yıkımların süreceğini açıkladı. 


Geri Dön