30 / 04 / 2024

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkılıyor!

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar barışını suistimal eden yapıları yıkıyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İmar Barışı yasası kapsamında vatandaşların taleplerini almayı sürdürürken suistimallere de göz yummuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yasanın geçerli olduğu 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılarla ilgili çalışma yapılırken, bu tarihten sonra yasadan faydalanma düşüncesiyle yapılan yeni kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesince tespit edilerek yıkılıyor. Bu kapsamda Dilovası’nda 32 adet kaçak yapı Büyükşehir ekiplerince tahliye edilerek yıkıldı.

DİLOVASI’NDA 40 YAPI YIKILDI 

Söz konusu 7143 sayılı İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra Dilovası’nda da kaçak yapılaşma gözlendi. Mimar Sinan ve Turgut Özal Mahallelerinde yer alan bu 32 kaçak yapı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 31 Aralık 2017'den sonra gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden tespit edilen kaçak yapılar gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra insan ve eşya tahliyesi sağlanarak yıkım işlemi yapıldı.

KAÇAK YAPILAR TESPİT EDİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde 31 Aralık 2017'den sonra yapılan kaçak yapılara izin vermiyor. Kocaeli Büyükşehir ekipleri il genelinde gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden tespit çalışmalarına devam ediyor. İmar barışı yasasının yayınlandığı tarihten sonra yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkım işlemleri sürecek.


Geri Dön