27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...



İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Yeliz Sokak’ta 33 bağımsız bölümün yer aldığı 4 bloklu Çoker Sitesi’nin yıkım çalışmaları başladı. Büyükçekmece Belediyesi'nin aktardığı habere göre Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Deprem Uzmanı ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. İlhan Osmanşahin de söz konusu bölgeye gelerek yapılan yıkım çalışmalarını kontrol etti.

Büyükçekmece de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi nin yıkımına başlandı!

Yıkımın yapıldığı bölgede konu ile ilgili açıklamalar yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, depreme hazırlığın Büyükçekmece’de son hızıyla devam ettiğini belirterek, "Şu an seçim zamanındayız, hep soruyorlar ‘başkanım en büyük projen ne diye’ Benim en büyük projem vatandaşların canını kurtarma projesi, bunun ismine de kentsel dönüşüm diyoruz. Büyükçekmece’de ada bazında kentsel dönüşümü sürdürüyoruz. Biz bugün 4 blok yıkıyoruz ve aynı zamanda inşaatları da kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımızın canını kurtarmak da en önemli iş olduğuna göre Büyükçekmece'de bulunan eski binaların tamamını yıkıp yerine yenisini inşa edene kadar uyumayacağız. 2030 yılından itibaren bu deprem olacak, şimdi de olabilir bilim insanları bu şekilde söylüyor. Büyükçekmece ilçemizde güzel bir sistem işliyor. Diyoruz ki vatandaşlarımıza, ‘yan komşuna bak bakalım, onlar kentsel dönüşümü tamamladılar, onların konutuna gidin. Onların müteahhitlerinin kim olduklarını öğrenin. Memnunlar mı, değiller mi? Eğer müteahhitlerinden memnunsa aynı müteahhitlerle devam edin. Eksikler, yanlışlar, fazlalıklar ne? Onları da öğrenin. Yani müteahhit vatandaş iş birliklerini önce komşudan başlat. Senin komşun ne yaptı? Senin komşun o müteahhitlerle nasıl anlaştı? Onların yaşadığı tecrübelerden istifade edin. Sonra gelin bizimle masaya oturun. Ondan sonra da Büyükçekmece Belediyesi inşaat projelerinizi mühürlüyor, önünüzü açıyor, inşaata devam ediyorsunuz” diye konuştu.


“2029 YILINA KADAR BÜYÜKÇEKMECE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Şu ana kadar toplamda 51 bin konutu yenilediklerini dile getiren Başkan Akgün, “160 binden çok insanın canını kurtardık. Az kaldı, 2029 yılına kadar Büyükçekmece'de kentsel dönüşümleri tamamlayacağız." dedi.

Açıklamasında 1 Nisan'dan sonra önlerine bakacaklarını kaydeden Hasan Akgün, "Ya Büyükşehir Belediye Meclisi kendi istek ve arzularıyla bu planları çıkartacak ya da Kumburgaz, Büyükçekmece, Tepecik, Türkoba,  halkının Büyükşehir Belediye Meclisinin önüne yığacağız, eylemlerimizi yapacağız ve bu bölgelerin planlarını çıkartacağız. Bu bölgedeki vatandaşların canlarını da kurtaracağız. Başka hiç bir beklentim yok. 2024 seçimlerinden sonra işimiz gücümüz plansız yerlerimizin planlarını çıkartıp vatandaşımızın canını kurtarmak olacak” dedi.
 

TOKİ'den tam 48 şehirde 1.294 TL'den başlayan taksitlerle arsa fırsatı!

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Gazeteci Cem Seymen: Yüzde 25 kısıtlamasını fırsata çeviren kiracı çok! Bu büyük haksızlık!


Geri Dön