29 / 04 / 2024

İmar projeleri

İmar projeleri

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

Avukat Kadir Kurtuluş konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor!

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

İmar sorunu ekonomiye darbe vuruyor!

İmar sorunu ekonomiye darbe vuruyor. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazun Biçer, imar, ulaşım ve altyapı problemlerinin Adana'nın temel sorunu olmaya devam ettiğini bildirdi.

İmarı da kapsayan şeffaflık paketi geliyor!

İmar uygulamalarına yönelik tedbirleri de içeren şeffaflık kanunu çalısmasının tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Davutoğlu' nun kanunun detaylarını yıl sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

Vali Erol Konya yatırımlarını anlattı!

Konya Valisi Muammer Erol Sun TV ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. Ziyarette Konya gündemi ve Konya 'yı yakından ilgilendiren yatırımlara dair önemli konular konuşuldu.

Kadir Koçdemir: İmarınız ömrünüzü belirler!

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir' in seçim çalışmaları kapsamında Bursa İl Federasyonu' na ait 28 il derneği başkanı ile bir araya geldi.

İmarda sıra Dikilitaş'ta!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Dikilitaş Mahallesi'ııe yaptığı ziyarette imar çalışmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ziyaret ettiği Dikilitaş Mahallesi'nde vatandaşlara imar müjdesi verdi...

Deniz Şahinkaya: Yeni İmar Yönetmeliği birçok kalıbı kökten değiştiriyor!

EVA Gayrimenkul lisanslı değerleme uzmanlarından Deniz Şahinkaya, Yeni İmar Yönetmeliğinin getirdiği yenilikleri mercek altına alıyor. Şahinkaya ' Yeni İmar Yönetmeliği birçok kalıbı kökten değiştiriyor ' dedi...

İmara uymayanlara çok ağır cezalar geliyor!

İmara uymayanlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çok ağır cezalar geliyor. Yeni İmar Kanunu taslağı, otopark, sığınak, depo gibi alanları daraltanlar için ağır cezalar öngörüyor.

Timur Yaykıran: Dikine yapılaşma avantajlı hale getirdi!

Timur Yaykıran, bölgenin, Buca ilçe merkezine 2, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na 10, otoyola 2, demiryolu ve limana 12 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, merkezi konumu ile lojistik kabiliyetlerinin üst düzeyde olduğunu dile getirdi...

Yenimahalle'de İmar ve Şehircilik arşivi açıldı!

Yıllardır biriktirilmesi nedeniyle yıpranan 30 bin adet dosyayı 140 kişilik bir ekiple tek tek tarayan ve dijital ortama aktaran Yenimahalle Belediyesi, modern imar arşivinin açılışını gerçekleştirdi...

İmar'da köklü değişiklikler geliyor!

İmar' da köklü değişiklikler geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar' ın Bakanlar Kurulu gündemine getirdiği İmar Kanunu taslağı, bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor...

Yapı projeleri nelerdir?

Yapı projelerinin neler olduğuna ilişkin esaslara Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Peki, yapı projeleri nelerdir? Nasıl hazırlanır?

Mar Yapı-Wanda Group'un oteli Eylül 2018’de bitecek!

Röportaj veren Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert R. Varon, Mar Yapı-Wanda Group iş birliğini, projeleri ve yatırımları anlattı. İşte o haber...

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Başkan Engin geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz açıklamasını yaparken, projeleri sırasıyla söyledi; Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi.

Mar Yapı, Güneşli Basın Ekspres Yolu’na değer katıyor!

Güneşli Basın Ekspres Yolu’nda öncü projeleri gerçekleştiren Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projeleriyle Güneşli’nin merkezi iş alanı niteliğinin tescil edilmiş olacağını söyledi.

Kayhan Çavuşoğlu, Mar Yapı Pazarlama Müdürü oldu!

Kayhan Çavuşoğlu, Mar Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğüne atandı. Pazarlama iletişimi disiplinin gerektirdiği tüm alt alanlarda deneyim sahibi olan Çavuşoğlu, uzmanlığını artık Mar Yapı projeleri için kullanacak.

Ankara Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri devam ediyor!

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri hızla devam ediyor. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de hızla yapılıyor.

Sincan'da görüşmeler devam ediyor!

Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de hızla yapılıyor. İlk etap görüşmelerinin ardından 2. etap görüşmelerine de başlıyor.

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri hızla devam ediyor!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de hızla yapılıyor.

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri devam ediyor!

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri devam ediyor. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de hızla yapılıyor. Hak sahipleri ile tek tek masaya oturan yetkililerin görüşmeleri kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Sincan'da kentsel yenileme çalışmaları sürüyor!

Başkent Ankara Sincan'da kentsel yenileme çalışmaları sürüyor. Sincan'ın Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahalleleri'ndeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri yapılıyor.

Ankara Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri başladı!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeleri başladı. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de yapılıyor.

Sincan'da kentsel yenileme görüşmeleri başladı!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri ile görüşmeleri başladı. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de yapılıyor.

Sincan kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Sincan'da hak sahipleri ile görüşmeler başladı. Saraycık ile Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. İmar projeleri tamamlanan çalışmalarda vatandaş görüşmeleri de yapılıyor.

İmar projeleri Haberi

İmar projeleri

Eskiden her şey gibi ev almak da basitti. Fakat artık günümüz Türkiye'sinde, sektörün hızla büyümesi sonucu irili ufaklı bir çok inşaat firması doğdu. Güven ortamı sarsıldı. Bir çok firma maketten satış da dediğimiz ön ödemeli satış yöntemlerini kullanarak alıcı vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına sebep oldu. Sektördeki bu hızlı büyüme ve özellikle İstanbul gibi büyük illerdeki yoğun konut üretimiyle birlikte arazi ihtiyacının artması yeni yasal düzenlemeleri beraberinde getirdi. Bu yasal düzenlemeler vatandaşı korumakla birlikte alım-satım yaparken daha dikkatli olmaya itiyor. Örneğin kabul edilen 2B ve Kentsel Dönüşüm yasalarıyla beraber konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler de değişti, birçok yeni unsurlar eklendi. Özellikle Kentsel Dönüşüm diye bilinen, Afet Yasası ile ilgili önemli noktalara dikkat çekmek gerekmektedir.


Dikkat edilecek hususları madde madde sıralayacak...