01 / 05 / 2024

Mar Yapı, 2014'ü proje yılı ilan etti!

Mar Yapı, 2014'ü proje yılı ilan etti!

Güneşli'de G Plus projesini geliştirerek fabrika dönüşümüne önderlik yapan Mar Yapı, bölgeye yeni projeleri ile değer Katmaya devam ediyor. Bodrum'da üç projenin hazırlıklarını yürüten şirket, Bayramoğlu'ndan sonra Bodrum'da da proje yapmış olacak...



Güneşli'de G Plus projesini geliştirerek fabrika dönüşümüne önderlik yapan Mar Yapı, bölgeye yeni projeleri ile değer Katmaya devam ediyor. 2014'ü yatırım yılı ilan eden, 150 milyon TL'lik yatırım planlayan şirket, yabancı yatırımcılarla da ortak projeler geliştirecek. Bodrum'da üç projenin hazırlıklarını yürüten şirket, Bayramoğlu'ndan sonra Bodrum'da da proje yapmış olacak. 


Gayrimenkul sektöründeki büyüme, bu alana başka sektörlerden gelen yatırımcı sayısını da artırıyor. Kuyumculuk sektöründe yer alırken gayrimenkule geçen, 2006 yılından bu yana inşaat sektörüne odaklanan Mar Yapı da alanında iddialı şirketler arasında bulunuyor. 

Güneşli'deki fabrika binasını dönüştürerek G Plus projesini geliştiren şirket, Divan markası ile yaptığı ortaklık ile dikkat çekmişti. Fabrikalar bölgesi olarak anılan bölgenin gayrimenkulde gelişip bugün 4 bin 500- 5 bin TL/m2 fiyatlara ulaşmasında önemli rolü olan Mar Yapı, bölgeye yeni projeleri ile değer katma hazırlıkları yapıyor. 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, 2014 yılını proje yılı ilan ettiklerini söylüyor. 


Özkök, Güneşli'de iki yeni proje planladıklarını, yabancı yatırımcılarla geçtiğimiz yıl başlayan ortaklık çalışmalarının bu yılın nisan ayında sonlanmasını beklediklerini belirtiyor. 


Bölgenin sanayiden konut ve iş merkezi haline geldiğini söyleyen Özkök şöyle devam ediyor: "Güneşli'de geliştirdiğimiz projelerden biri 17 bin 500 metrekare alana kurulacak. 700'ün üzerinde konut planladığımız proje için uluslararası bir tasarımcı ve marka ile görüşüyoruz. İmzaları atmak üzereyiz. Tek blokluk TriG projemizi ise Körfez bölgesinden bir grupla ortak yapacağız. Geçen yıl Fransa'daki MIPIM gayrimenkul fuarında ödül alan bir yapıyı inşa edeceğiz." Güneşli'de proje geliştirdikleri dönemde çevresindeki kişilerin kendisine riskli gördükleri için şaşırdıklarını belirten Özkök, "O dönemde burada proje geliştirmemin yanlış olacağını söylemişlerdi ancak bölgenin bugün geldiği durum ortada. Şu anda bölgedeki m2 fiyatları 4 bin TL'ler seviyesinde" diyor. 


Doğaya zarar vermeyen projeler Mar Yapı olarak proje geliştirirken doğayı kullanarak doğaya zarar vermeyen projeler üretmeye önem verdiklerine işaret eden Özkök, "Bun çok konut yapma heveslisi değilim. Çünkü bizden sonraki nesillere beton bırakmaktansa daha yeşil bir çevre bırakmamız lazım. Proje geliştirirken az olsun, niş olsun yaklaşımı ile projeler geliştiriyoruz" diyor. 


Özellikle Bodrum'da geliştirdikleri projelerin bulundukları koyda devasa yapılar olmamasına özen gösterdiklerini belirten Özkök, bu amaçla daha önce kendileri için planlanan bir projeyi koyda çok sırıtacağı, tekne ile bölgede gezen turistleri çok rahatsız edeceği gerekçesiyle geri çevirdiğini de söylüyor. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI 


Yabancılarla ortaklık için prensipte anlaştıklarını belirten Özkök, Gezi parkı protestoları sırasında görüşmelerin yavaşladığını ancak kopmadığını, şıı anda tamamlanma aşamasına yaklaşıldığını söylüyor. 

Kentsel dönüşüm projeleri için araştırma yapan Mar Yapı ilk olarak Gaziosmanpaşa'da 38 bin metrekare arazi üzerinde proje geliştirecek. Yıl içinde 115 ile 150 milyon TL yatırım planlayan Mar Yapı'nın diğer projesi de Kııçükçekmece'de yer alacak. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarının zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Ozkök, "İstanbul'un birçok semtinde dönüşüm bekleyen bölgeler var. Ancak bu bölgelerin dönüştürülmesi sanıldığı kadar kolay olmuyor. Biz de Gaziosmanpaşa'da bir dönüşüm projesine başlayacağız. Onun detaylarını vermek için henüz çok erken ancak iki yıl içinde proje netleşecektir" diyor. 


Küçükçekmece'de Oerlikon adlı sanayi makineleri fabrikasının 19 bin 500 metrekare arsasını satın aldıklarını belirten Özkök, burada da karma proje planladıklarını söylüyor. 


BAYRAMOĞLU BAŞARILI GİDİYOR 


Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla Bayramoğlu'nda yarım kalan bir konut projesini tamamlayan Mar Yapı, bu proje ile İstanbul dışına açıldı. Bölgede iflas eden bir firmanın inşaatını bankadan satın aldıklarını, karşılaştıkları tablonun kendilerini çok şaşırttığını belirten Özkök, yaşanan süreci şöyle özetliyor: "G Marin projesinde 556 konut bulunuyor. 


Dairelerin yüzde 65'ini sattık. Bu proje bizim için sosyal sorumluluk anlamına da geldi. Çünkü buradaki insanların durumu hepimizi üzdü. 

Aslında hiçbir yükümlülüğümüz olmamasına rağmen insanların mağduriyetlerini gidermek için uğraştık." Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon ise Bayramoğlu projesinde yaşanan mağduriyeti şöyle özetliyor: "Bayramoğlu projesine başlarken önümüze ne çıkacağını bilmiyorduk. Gördüklerimiz, karşılaştıklarımız bizi son derece şaşırttı. Çünkü projede ödeme yapıp tapusunu alan bir de elinde hiçbir belge olmayan 96 mağdur vardı. Önce bize inanmadılar. Biz iflas eden firmaya ödedikleri miktarı bize ödenmiş kabul ettik. Mağdurlara özel metrekaresi bin 250 liradan ev sattık. 3 bin dolar verip evini alanlar dahi oldu" dedi. 


Projeye Divan markasını getirmeleri ile Bayramoğlu'nun gelişimine katkı sağladıklarına işaıet eden Münir Özkök, "Bayramoğlu'nda işlenmemiş çok sayıda arsa var. Burası 4-5 yıl sonra İstanbul'un ikinci Kalamış'ı olacak. Biz de yeni projeler yapmak için arsa arıyoruz. Bölgeyi ikinci üssümüz olarak görüyoruz. Mariııa ve  Marmaray  projeleri Bayramoğlu'nun gelişiminde etkili oluyor" diyor. 


BODRUM PROJELERİ YOLDA 


Bayramoğlu projesi ile İstanbul dışına açılan Mar Yapı, önümüzdeki dönemde Bodrum'da da projeler ürütmeye hazırlanıyor. Bodrum'da Yalıkavak-Dazlaktepe, Giindoğan-Kızılburun ve Milas-Tuzla'da üç arazisi bulunan şirket, Dazlaktepe'de konut projesi planlıyor. 

Kızılburun'daki 87 bin metrekare ve BodrumMilas Tuzla'daki 14 bin 500 metrekare arsa için çalışmalar devam ediyor. Burada Filamingo projesini geliştirme çalışmaları yapan şirket, havalimanına 10 dakika uzaklıktaki bu bölgede rezidans yapmayı planlıyor. 


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön