10 / 05 / 2024

Vedat Sönmez: Yıl sonuna kadar 8.500 konut satacağız!

Vedat Sönmez: Yıl sonuna kadar 8.500 konut satacağız!

Fi Yapı, `inşaat yılı´ ilan ettiği 2010´da eldeki konut stokunu bitirerek yeni projelere gelecek sene başlayacak



Yıl başından bu yana sattığı 5 bin konutla 300 milyon TL ciro elde eden Fi Yapı, `inşaat yılı´ ilan ettiği 2010´da eldeki konut stokunu bitirerek yeni projelere gelecek sene başlayacak.
Uygun fiyat kaliteli konut konseptini bünyesinde bir araya getiren Fi Yapı, yılbaşından bu yana 4 projeyi satışa çıkardı. Halen inşaatı devam eden 8 bin 500 konuttan 5 binini satan Fi Yapı, kalan konutları da sene sonunu kadar satmayı planlıyor.

Uygun fiyata kaliteli yaşam alanları üretme mantığı ile hareket ettiklerinin altını çizen Fi Yapı Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Vedat Sönmez, genel anlamda yılbaşından bu yana satışa çıktıkları Fi Side, Tuzla 2, Tuzla 3 ve Fi Life projelerinin yarıdan fazlasını sattıklarını açıkladı. Sönmez´e göre firmanın hedefi yılsonsuna kadar eldeki tüm konutları bitirerek seneye yeni projelere yelken açmak.

Uygun konut uygun fiyat
Uygun ödeme koşulları ile insanların konut sahibi olmalarını her zaman önemsediklerini belirten Sönmez, kar marjını düşük tutan bir fiyat politikası uyguladıklarını dile getirdi. Bu zamana kadar Fi Yapı´nın gerçekleştirdiği projelerde bu fikirden ödün vermediklerini anlatan Sönmez, "Dikkat edilirse Fi Yapı´nın konutta malzeme kalitesinden ve inşaat bölgesinin geleceğinden ödün vermediği görülür. Projelerimizin İstanbul´un gelişim aksları üzerinde yer almasını dikkat ediyoruz" dedi.

Gerçekleştirilen gayrimenkul geliştirmelerinin bir prototip gibi bir birinin aynısı olmadığını ve farklılıklar içerdiğini belirten Sönmez, "Projelerin mimari farklılıkları, bulunduğu lokasyonlar ve konut finansmanımızdaki uygun ödeme koşulları satışlarımızı destekleyen unsurlar oldu. Ödemelerde vade oranlarını uygun tutmamız ve `peşinatı şimdi öde kalanı daireyi teslimatında öde´ gibi avantajlı ödeme alternatifleriyle çok sayıda vatandaşımız konut sahibi oldu" diye konuştu.

Dalgalı ekonomilerde insanların gelirlerini ister istemez dengeli enstrümanlara bağlamak istediğini belirten Sönmez, "Bu son derece insani ve doğal bir istek. Türkiye gibi ülkelerde gayrimenkul her zaman kazandıran bir tercihtir. Yaptığımız konutlar da belli sürelerde prim yaprak konut sahibine iki kere kazanç sağladı" dedi.
Bu dalgalamaların en garanti yatırım araçlarından birisi olan gayrimenkule olan ilgiyi canlı tutmaya devam ettiğine dikkat çekerek sözlerini sürdüren Sönmez, "2010 yılının başında satışa çıkarttığımız projelerimizi ayrı ayrı değerlendirecek iyi bir satış grafiği yakaladığımızı söyleyebilirim. Fi Side´da ilk ayda 2 bin konut satışının üzerine çıkarak inanılması zor bir rakama ulaştık. Tuzla 2 ve Tuzla 3´te satışları ilk bir ayda tamamladık. Fi Life´ta mayıs ayı başında satışa çıktık ve şu ana kadar 1048 konuttan oluşan projemizin yüzde 60´ını satmış bulunuyoruz. Yani Fi Life´de satış rakamımız 629 oldu. Yıl bazında konuyu ele aldığımızda toplamda 300 milyon TL´lik ciroya ulaştık" dedi.

Kalan konutları satacak
Yılbaşından bu yana dört projede 300 milyonluk bir ciro ile yılın ilk yarısını kapatan Fi Yapı´nın hedefleri arasında yeni bir projeler yer almıyor. Halen inşaatı devam eden 8 bin 500 konutun elde kalan yaklaşık 3 bin 500´ünü satarak yılı kapatmayı planladıklarını açıklayan Sönmez, "Yıl sonuna kadar konut stokumuzun tamamını satmayı hedefliyoruz. 2010 yılının bizim için inşaat yılı olacağını daha önce duyurmuştuk. Bütün projelerimizde inşaatlarımız programların önünde ilerliyor" dedi.
Hedef 10 yılda100 bin konutve konut sektöründe çıtaya daha ileri taşımak için AR-GE çalışmalarına ve yeni arsa arayışlarında devam ettiklerini söyleyen Sönmez, "Her gün pek çok şehrimizden proje gerçekleştirmemiz için davetler geliyor. 10 yılda 100 bin konut hedefimizi gerçekleştirmek için arsa yatırımlarımız devam etmektedir.  Hayata geçirmeyi düşündüğümüz pek çok projemiz start vermeyi bekliyor" diyerek sözlerini bitirdi.

Biz kazandırıyoruz
Tüketiciler marka konut projelerinden vazgeçmesinler ve yatırımlarını inşaatı devam eden projelerde değerlendirsinler. İnşaat aşamasında alınan bütün projeler tüketicilerin yatırımlarını korumasını ve değer kazanmasını sağlar. 2009 yılında Fi Yapı´dan daire alanlar bir yılda yaklaşık yüzde 70 prim elde etti.
 
Projedeki konutların yüzde 50'sini ilk bir ayda sattı
Proje             Konut sayısı      İlk bir aydaki satışı       Teslim tarihi
Fi Side           3184               3184                            2012 Mayıs
Fi Life           1048                629                             2011 Ağustos
Tuzla 2          88                    88                               2011 Haziran
Tuzla 3          270                  270                             2011 Mart

Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön