02 / 05 / 2024

imar sempozyumu

imar sempozyumu

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katıldı.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu tamamlandı!

"Ulusal Heyelan Sempozyumu"na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı " Ülkemiz genelinde yaklaşık 12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporunu tamamladık ve onayladık." dedi.

Trabzon'da imar sorunu mu yaşanıyor?

Trabzon'da 7. Kentsel Altyapı Sempozyumu devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sempozyumda yaptığı değerlendirmede, Trabzon'daki imar sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Kent Sempozyumu'nda kentsel dönüşüm masaya yatırılacak!

Gaziantep'te kentin sorunlarına ilişkin düzenlenen "Gaziantep Kent Sempozyumu"nda kent ve kent kültürü, enerji ve çevre,iş güvenliği, ulaşım ve trafik, gıda, tarım ve yeşil alanlar, imar, planlama ve kentsel dönüşüm konuları masaya yatırılacak.

Gaziantep Kent Sempozyumu başladı!

Gaziantep'te kentin sorunları ve çözümlerine ilişkin düzenlenen "Gaziantep Kent Sempozyumu" başladı. Sempozyumda, kent ve kent kültürü, yeşil alanlar, imar, planlama ve kentsel dönüşüm gibi konular masaya yatırılacak.

Altınşehir'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yaklaşık 120 bin 500 dönümlük bölgeye ilişkin imar kararını kabul etti

Başakşehir Güvercintepe’nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir ilçesine bağlı Güvercintepe Mahallesi’nde toplam 3 bin 500 dönümlük alanda şu an 120 bin nüfusun yaşadığı gecekondu bölgesine imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı. Kararla bölgeye yüzde 15 ile yüzde 60 arasında imar artışı verildi

Cami Mimarisi Sempozyumu bugün Hilton Convention Center'da!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Hilton Convention Center'da Cami Mimarisi Sempozyumu düzenliyor

Güzelyalı'daki "imar planında usulsüzlük" iddiası!

Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla, beldenin eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılanmasına devam...

Isparta'da imar plansız konut yapılması su baskınına neden oldu!

DSİ 18. Bölge Müdürü Acu: ''Yapılan incelemede, derelerin üzerinin tamamen kapatıldığı ve imar planına işlenmeyerek yerleşime açılıp konut ve yol yapıldığı tespit edildi''

Bağcılar’da imar artışına onay çıktı!

Kentsel dönüşüm projesini cazip kılacak adımla Bağcılar’da bin metrekare ve üzeri parsellerde yüzde 10’dan 30’a kadar imar artışına onay çıktı.

Ataşehir halkı 1/5000'lik imar planı reddini protesto etti!

Ataşehir halkı Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 3,5 yıldır 1/5000’lik imar planlarının onaylanmamasını protesto etti

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nde imar değişikliği!

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nin Trabzon Yomra'daki arsasında imar değişikliği yapıldı.

imar sempozyumu Haberi

imar sempozyumu

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'ndan çıkacak sonucun yeni bir yasal düzenleme getirebileceğini bunun da yargılama sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacağını bildirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Uygulamaları konulu "İmar Hukuku Sempozyumu" Çeşme’de bir otelde başladı.


Sempozyumun açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, kentsel dönüşüm konusunda ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini, burada tarafların sorunlarını ortaya koyacağını ve birlikte çözüm yolları aranacağını belirtti.


"Buradan çıkan sonuç belki yeni bir yasal düzenleme gerektirecek belki de uygulamada ve yargılamada sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacak" diyen Uçar, kentsel dönüşümün öneminin yaşanan acı depremlerle hatırlandığına işaret etti.


Gelişen bir ülke olan Türkiye’nin şehirlerindeki mevcut görüntüyü hak...