18 / 05 / 2024

imar takası 2015

imar takası 2015

İMAR Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Kepez Fatih Mahallesi'ne imar revizyonu!

KEPEZ Belediyesi vakıf arazileri takasıyla Fatih Mahallesinde de imar revizyonu gerçekleştiriyor. Hakan Tütüncü, Fatih Mahallesine imar planı revizyonu getireceklerini müjdeledi.

Kepez Fatih Mahallesi'nde imar revizyonu yapılacak!

Kepez Belediyesi vakıf arazileri takasıyla Fatih Mahallesin’de de imar revizyonu gerçekleştiriyor.

İzmir Valiliği konak takası için imar değişikliği istedi!

İzmir Valiliği, Ege Ordusu komutanlarının lojmanı iken Katip Çelebi Üniversitesine (İKÇÜ) devredilen 'Paşa Konağı' ile Vali Konağı'nın takası için imar değişikliği istedi.

İzmir Valiliği'nden konak takası için yeni imar talebi!

İzmir Valiliği, Konak Belediyesi'ne bir yazı göndererek, Katip Çelebi Üniversitesi rektörlük binası ile Vali Konağı'nın takası için yeni bir imar planı yapılmasını istedi. Konu, Konak Belediyesi İmar Komisyonu'nda görüşülecek.

İBB Meclisi 12 projeye imar affı uyguladı!

2015 yılında İBB Meclisi'nin aldığı karar sonrasında gizli imar affı; otel, hastane ve okulları ilgilendiren plan paftalarına 1 yıl boyunca işlendi. CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “1 yıl içinde en az 12 proje için imar affı uygulandı." dedi.

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Şubat 2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.

Isparta Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları görüşüldü!

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları 2015 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile sona erdi. Meclis toplantısında imar komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Burdur Bucak'ta imar planı çalışmaları konuşuldu!

Bucak Belediyesinin Mart ayı olağan toplantısında, İmar Komisyonuna havale edilen evrakların durumu, DSİ ile sondaj için protokol yapılması konusu, Takas, 5 yıllık imar planı ve Bucak Revizyon İmar Planının 3. Etap çalışmaları konusunda görüşmeler yapıldı

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

imar takası 2015 Haberi

imar takası 2015

İMAR Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor. 


Hükümet, özel mülkiyete ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önünü açıyor. İmar Kanunu taslağına göre okul, sağlık ocağı, pazar yeri gibi alanların kamuya geçişi sağlanana kadar plandaki kullanım amacına uygun olarak özel tesis yapılabilecek. 


Uygulama imar planının onaylanmasından sonra 10 yıl içinde, bu yöntemlerle kamu mülkiyetine geçişi sağlanamayan yerlerde, bu kullanımlara ayrılan alanlarda taşınmazlar için takas dönemi komşu parsellerin ve komşu yapı adaların emsallerinin aritmetik ortalaması alınmak suretiyle takas veya transfere konu imar hakkı belirlenecek. Bağımsız lisanslı gayrimenkul...