25 / 07 / 2024

İmar yasaları 2017

İmar yasaları 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde imarla ilgili birtakım düzenlemeler gelecek. Bu düzenlemelerle, haksız birtakım gelişmeleri önlemeye çalışıyoruz" dedi.

Başak Dizer ve Deniz Marşan Nişantaşı'ndaki dükkanlarını boşalttı!

Başak Dizer ve Deniz Marşan, 2017'de, Nişantaşı'nın en işlek caddesinde Room & Rumours adlı mekan açmışlar, bir sene sonra küçülmeye giderek, Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki mağazaya taşınmışlardı. İkili bir ay önce dükkanı sessiz sedasız boşalttı...

Emlak vergisinde 'SİT alanı' muafiyeti!

Adalar ilçesinde 1/5000 Koruma Amaçlı İmar Planları 2017 yılında iptal edildiği için ödeyeceği vergilerde muafiyet isteyeğini kabul etmeyen belediyenin yaptığı işlemlere, yürütmenin durdurulması istemine mahkemeden onay çıktı.

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

Emsal harici alanlar nelerdir 2017?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak yönetmeliğe göre emsal harici alanlar nelerdir?

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

Blok nizamda emsal oranları 2017!

Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte blok nizamda emsal oranları 2017..

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Allseas Marıne Contractors S.A. Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye ile 11 Eylül 2017 tarihinde açıldı.

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Yapı yaklaşma sınırları 2017!

İki bina arasında olması gereken mesafeyi söyleyen yapı yaklaşma sınırları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte yapı yaklaşma sınırları 2017..

Baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017!

Elektronik haberleşme istasyonları kurmak için alınması gereken izinler Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor. İşte baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017..

Binalarda fırın açma şartları 2017!

Apartmanlarda fırın açma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. İşte yönetmelik kapsamındaki fırın açma şartları 2017..

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

İmar yasaları 2017 Haberi

İmar yasaları 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirleşme ve imarla ilgili yasal düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde imarla ilgili birtakım düzenlemeler gelecek. Bu düzenlemelerle, haksız birtakım gelişmeleri önlemeye çalışıyoruz. Belediyeler ve imar yasalarında bir hazırlığımız var. Bütün bunları önümüzdeki günlerde getireceğiz." dedi.


Özhaseki, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" kapsamında Mogan Gölü'ndeki Dip Çamuru Şantiye Sahası, Sevgi Çiçeği alanı ziyaretleri ve fidan dikimi programlarına katıldı.


Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özhaseki, bugün bir gazetedeki şehirleşme ve imar konularındaki açıklamalarının sorulması üzerine, dünyanın en eski mesleklerinden birinin "hakkına razı olmadan başkasının hakkına el uzatmak, yani hırsızlık, yolsuzluk" olduğunu belirtti.


Özhaseki, son 10-15 yıl içerisinde şehirlerin hızlı gelişmesiyle kent rantlarının doğduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Bu konuda imar planları aslında çok yeterliyken, imar planlarında bozulmalar...