04 / 05 / 2024

imarda bağ ne demektir

imarda bağ ne demektir

Plansız alanlar kapsamında yer alan; yerleşim dışı alanlarda bulunan bağ alanlarının imar hukukundaki yeri nedir? Bağ nedir? Bağ evi yapma koşulları nelerdir? İşte bağların imar durumu..

İmarda YU ne demek?

İmar planlarında yer alan ifadelerden biri olan YU'nun açılımı nedir? İmarda YU ne demek? İmarda YUO ne demek? İşte yanıtı..

İmarda ÖA ne demek?

İmar planlarında ve imar durum sorgulamalarında yer alan kısaltılmış ifadeler, vatandaşlar tarafından merak edilebiliyor. Peki, bunlardan biri olan ÖA ne demek?

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

Bağcılar Koridor Güneşli arsa alanı!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Bağcılar Koridor Güneşli arsa alanı 18 bin 200 metrekare olarak belirlendi. Teslimlerin Aralık 2014'te gerçekleşeceği projede banka kredisi kullanmak mümkün...

Kapalıçarşı’nın restorasyonu ne zaman başlayacak?

Kapalıçarşı ’nın restorasyonu ne zaman başlayacak? Kapalıçarşı ’nın genel restorasyon projesi de Koruma Kurulu’nda. Kurul’dan çıkacak karar doğrultusunda bu yıl içinde çalışmaların başlaması bekleniyor.”

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne aile sağlık merkezi yapılacak!

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne yapılacak aile sağlık merkezlerinin ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Ağustos tarihinde saat 10.00 'da gerçekleştirilecek.

1934 yılında tarihi mezar taşları Vakıflar Müzesi'ne nakledilmeye başlamış!

1934 yılında İstanbul'da yol yapımı çalışmaları sırasında bulunan tarihi mezar taşları Evkaf (Vakıflar) Müzesi'ne nakledilmeye başlanmış. 7 Haziran tarihine kadar bin kadar taş nakledilmiş. Tepedelenli Mehmet Ali Paşa'nın mezarının yeri de değiştirilmiş

Başakşehir Kaya City Residence ne zaman teslim?

Celaloğlu İnşaat imzası ile inşa edilen ve içinde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçeneklerinin yer aldığı Başakşehir Kaya City Residence ne zaman teslim edilecek?

Kaya City Rezidans Başakşehir ne zaman teslim?

Toplamda 236 adet daireden meydana gelen Kaya City Rezidans Başakşehir ne zaman teslim sorusuna yanıt olarak Ağustos 2014 deniliyor. Proje, İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesine bağlı Kayaşehir'de inşa ediliyor...

Başbakan Erdoğan'ın babasının adı Rize'de yapılan İmam Hatip Lisesi'ne verildi!

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde yeni yapılan İmam Hatip Lisesi'ne Başbakan Erdoğan'ın vefat eden babası Ahmet Erdoğan'ın adı verildi. Okul, 2014- 15 eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak...

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne başvuru 30 Haziran’da başladı!

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl ilki verilecek olan Sürdürülebilir İş Ödülleri ve Sürdürülebilir İş Liderleri Ödülleri’ne başvuru 30 Haziran’da başladı. Liderler Türkiye’de ilk kez ödüllendirilecek.

imarda bağ ne demektir Haberi

imarda bağ ne demektir

Bağ nedir?

Bağ, genellikle asma yetiştirilen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Mevye bahçesi olarak da bilinen bu bağ alanlarında, bağ evi yapılabiliyor.


Bağ evi yapılacak alanın, iskan dışı alanda yer alması halinde burada Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği hükümleri uygulanıyor. Bağ alanlarında yapı inşaat şartları Yönetmelik kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde; inşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir.


(Değişik:RG-2/9/1999-23804) Bu alanlarda tarımsal üretimi korumak amacı ile üretimden pazarlamaya kadar...