07 / 05 / 2024

imarda kot ne demek

imarda kot ne demek

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot verilir. Peki, imarda kot nedir?

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmarda YU ne demek?

İmar planlarında yer alan ifadelerden biri olan YU'nun açılımı nedir? İmarda YU ne demek? İmarda YUO ne demek? İşte yanıtı..

İmarda ÖA ne demek?

İmar planlarında ve imar durum sorgulamalarında yer alan kısaltılmış ifadeler, vatandaşlar tarafından merak edilebiliyor. Peki, bunlardan biri olan ÖA ne demek?

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

İmarda siyah kot ne demek?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamındaki tanımlamalar arasında yer alan kot farkı iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor. Peki, imarda siyah kot ne demek? İmarda kırmızı kot ne demek?

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

İmarda kot nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot verilir. Peki, imarda kot nedir?

Özel proje alanı ne demektir?

Özel proje alanı olan bölgeler; fiyatları yüksek olan bu nedenle vatandaşa tebliğ edilmeyen; belediye olarak projelerin geliştirileceği bölgeler olarak ifade ediliyor. Peki imarda özel proje alanı ne demektir?

Kot altı daire ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki, Kot altı daire ne demek? Kademeli kotlandırma nedir? İşte yanıtı...

Binada kot 1 ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, binada kot 1 ne demek? İşte yanıtı...

Gökmen Mengüç: İmarda konut alanı olan yere ticaret merkezi yapılabilecek!

Gökmen Mengüç, “Eskiden bir alan imarda ne ise üzerine onunla ilgili yapılar inşa edilebiliyordu. Şimdi ise imarda konut alanı olan bir yere kreş, okul, ticaret merkezi yapılabilecek.

Accort Concept Şişli Belediyesi'ne takıldı!

Akort Yapı tarafından Çağlayan Adliyesi'ne 2 kilometre mesafede hayata geçirilen Accort Concept projesi Şişli Belediyesi'ne takıldı. Belediye kot farkı nedeni ile projenin inşaatını durdurdu...

imarda kot ne demek Haberi

imarda kot ne demek


Kot nedir?

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi ile ilgili idare tarafından en az 3 gün içinde belirleniyor.


İmarda kot nedir?

Yapılara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek şartıyla kot belirleniyor. Ancak her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en çok (1.75) m. olması gerekiyor.


Zemin...