06 / 05 / 2024

imarda Şuyulandırma

imarda Şuyulandırma

Şuyulandırma, İmar Kanununun 18. maddesi ile 2981 sayılı kanunun 10.c maddesi gereğince yapılıyor. Peki, şuyulandırma nedir? Şuyulandırma nasıl yapılır? Şuyulandırma neden yapılır? İşte şuyulandırma uygulaması..

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nin imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Sarımeşe Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

İzmit Sarıcalar'ın tapuları hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sarıcalar'daki yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

İzmit Sarıcalar'da tapular hazırlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Kabaoğlu (Köyü) Mahallesi Sarıcalar bölgesinde şuyulandırma çalışması yaptı.

Kocaeli Körfez'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Körfez İlçesi, Yarımca Şuyulandırma Mahallesi, Köyüstü Mevkii'nde yer alan gayrimenkul 7 milyon 553 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmit Alikahya’da tapu sevinci!

İzmit Belediyesi'nin Alikahya Atatürk Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde gerçekleştirdiği şuyulandırma çalışması tamamlandı.

Kocaeli Körfez'de 7.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Körfez İlçesi Yarımca (Şuyulandırma) Mahallesi,  Kabakoz mevkiinde yer alan gayrimenkul 7 milyon 616 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmit Yassıbağ'da tapular dağıtılıyor!

Kocaeli Yassıbağ kentsel gelişim alanında yapılan şuyulandırma çalışması sonrası tapuların dağıtım için hazır olduğu açıklandı. 

İzmit Çayırköy'de 360 hak sahibine tapu verilecek!

İzmit Belediyesi tarafından Çayırköy bölgesindeki şuyulandırma çalışması yapıldı. İzmit Çayırköy'de 360 hak sahibine tapu verilecek.

İzmit Çayırköy’deki şuyulandırma askıya çıktı!

İzmit Çayırköy-Yassıbağ kentsel gelişim alanında yapılan ve 371 kişiyi ilgilendiren şuyulandırma çalışmalarının planları askıya çıkartıldı.

İzmit MİA’da şuyulandırma ihalesi yapıldı!

İzmit'deki Merkezi İş Alanı Projesi’nin Sanayi Mahallesi’nde yer alan 272 hektarlık bölümünü kapsayan şuyulandırma ihalesi gerçekleşti

İzmit Merkezi İş Alanı Projesi'nde şuyulandırma çalışması başladı!

İzmit'in geleceğine şekil verecek olan ve kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesi'nde şuyulandırma çalışması başladı .

imarda Şuyulandırma Haberi

imarda Şuyulandırma

Şuyulandırma nedir?

İmarda şuyulandırma uygulaması; bir arsanın kamu kurumları, belediyelerce kullanılma hakkı mevcut olması nedeniyle el konulup başka ada ve parsellerle birleştirilmesi daha sonrada "hisseli" olarak mal sahibi ya da başkalarınca kat mülkiyeti ya da arsa olarak sahiplendirilmesine deniyor.


Şuyulandırma, İmar Kanununun 18. maddesi ile 2981 sayılı kanunun 10.c maddesi gereğince yapılıyor.


18.Madde uygulamalarında şuyulandırma

İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler...