23 / 07 / 2024

imarlı arsa ne demek

imarlı arsa ne demek

İmar durumu herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

SGK, Ankara'daki 11 adet imarlı arsa ile 1 adet binayı satıyor!

SGK, Ankara'nın farklı ilçelerinde yer alan 11 adet imarlı arsa ile 1 adet binayı satıyor. Peki başkentte satışı yapılacak gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Arnavutköy'deki 22 adet arsa satılıyor! Belediyeden Kanal İstanbul çevresinde imarlı arsa fırsatı! 

Arnavutköy Belediyesine ait 22 adet imarlı arsa satışa sunuluyor. Peki Arnavutköy'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Kilis'te akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor: Yatırımcılara Kasım fırsatı! 

Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor. Peki Kilis'te yer alana arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Belediye o ilde hem konut hem de ticaret imarlı arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Merkez Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan konut ve ticaret imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın... İşte o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin! Milli Emlak 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak!

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin... Milli Emlak o ilde sadece 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak...

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 79 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Resmi web sitesi üzerinden yayımladığı ihale ilanlarıyla dikkat çeken Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 79 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak.

Nilüfer Belediyesi, ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ticaret imarlı arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Bağcılar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Bağcılar Belediye Başkanlığı, Bağcılar'da yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 55 bin 310 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!

Satışa çıkardığı arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden arka arkaya yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü 55 bin 310 TL'ye konut imarlı arsa satacak.

Milli Emlak'tan 91 bin liraya konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İhale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe Milli Emlak Genel Müdürlüğü 91 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İşte söz konusu satış ihalesi ile ilgili detaylar...

imarlı arsa ne demek Haberi

imarlı arsa ne demek

Bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

Planlı alanlar imar yönetmeliğine göre, alan kullanımları; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları şeklinde kategorilere ayrılıyor.


Ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar, ticaret alanı olup bu alandaki arsalar "ticari imarlı arsa" olarak tanımlanıyor. 


İmar durumu herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. 


İmar durumu, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?


Bir arsanın imar durumunun kontrol edilebilmesi için gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye başvurulması gerekiyor. Belediyenin ilgili birimlerinden arsaya yada araziye ait imar durumunu talep edilebiliyor. İmar durumu demek arsanın üzerine ne kadar yapılaşma yapabileceğinizi yasal olarak...