02 / 07 / 2024

imitasyon müzeleri

imitasyon müzeleri

üze ev olarak tasarlanan bina içine, eski dönemlerde kullanılan ok uçları, mızraklar, taş baltalar, kesiciler, kemikten yapılmış malzemeler, Paleolitik, Mezolitik, İlk Tunç, Hitit ve Frig dönemlerindeki çeşitli materyaller ve heykeller yerleştirildi

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Sur-u Sultani restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

Müzeleri ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Milli Saray ve müzelere ziyaret yüzde 10 arttı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Turizm Haftası başladı!

Türkiye'de kutlanacak 39. Turizm Haftası 'nda izmir 'de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Türkçe ve Yunanca konserler verilecek, çocuklar müzeleri gezecek.

Safranbolu müzeleri geçen yıl 100 bine yakın ziyaretçi ağırladı!

Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ilçedeki müzeleri, geçen yıl 92 bin 482 kişi ziyaret etti..

Mevlana Müzesi en fazla ziyaret edilen müzeler arasına girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

imitasyon müzeleri Haberi

imitasyon müzeleri


Karadeniz Bölgesi'nin ilk insan yerleşkesi olarak bilinen, Samsun Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'ndeki Türkiye'nin ilk imitasyon (taklit) müzesi özelliğine sahip "müze ev" törenle açıldı.


Alanda daha önce tescilli 3 tarihi Rum evindeki restorasyon çalışmaları tamamlandı, ardından çevre düzenlemesi yapılarak ilk yerleşke döneminin yaşayışını anlatan heykeller alana yerleştirildi.


Müze ev olarak tasarlanan bina içine, eski dönemlerde kullanılan ok uçları, mızraklar, taş baltalar, kesiciler, kemikten yapılmış malzemeler, Paleolitik, Mezolitik, İlk Tunç, Hitit ve Frig dönemlerindeki çeşitli materyaller ve heykeller yerleştirildi.


Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Müze Ev'in açılışında yaptığı konuşmada, bu tarihi alanın bundan sonraki süreçte 36 yıl ile 50 yıl arasında sürecek kazılar neticesinde sürekli kendinden bahsettireceğini söyledi.


Tekkeköy Mağaraları'nın kendisi için önemli olduğuna değinen Tekin, "360 bin metrekare alan birinci derece arkeolojik sit alanı. Milattan...