02 / 05 / 2024

İMSAD ekonomi raporu

İMSAD ekonomi raporu

Türkiye inşaat malzemeleri sanayi 2014 yılına “üretim ve ihracat artışı” ile girdi, sektör ihracat ağırlıklı büyüyecek. Sektör bu yıl iç pazarla birlikte ihracat ağırlıklı büyüyecek.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 0,2 arttı!

Yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen ‘Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Şubat 2023 sonuçları belli oldu. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 2,1 arttı!

Türkiye İMSAD yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen Aylık Sektör Raporu’nun eylül ayı sonuçlarını yayımladı. Rapora göre; yılın ikinci çeyreğinde üretim yüzde 2,1 oranında yükseldi. İşte detaylar...

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 14,2 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 14,2 oranında hızlı bir büyüme yaşandı.

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

İnşaat ve konut sektörü 2019'u nasıl kapattı?

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’ raporuna göre; inşaat harcamaları bölgeler arasında farklı büyüme performansları göstermeye devam etti...

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Koronavirüs ekonomi raporu: İşsizlik yüzde 33'e yükselecek!

ODTÜ ve Bilkent’ten iki profesörün hazırladığı raporda Türkiye’de işsizliğin yüzde 33’e yükseleceğini, hane halkı gelirinin yüzde 46 azalacağını ortaya koyuyor. Rapora göre, faydası maliyetinden çok daha fazla olan halka doğrudan gelir desteği verilmesi, bu büyük çöküşe çare olabilir.

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

İnşaat sektöründe küçülme dipten dönmeye başladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Kasım 2019 Sektör Raporu’na göre, beş çeyrektir üst üste küçülen inşaat sektöründe küçülme hızı son çeyrekte yavaşladı...

İMSAD ekonomi raporu Haberi

İMSAD ekonomi raporu

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomide Beklentiler” konulu ekonomi toplantısı, Ortaköy Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi. Türkiye İMSAD üyelerinin katılımıyla yılda dört kez gerçekleştirilen ekonomi toplantısında, 2014 yılının ilk Ekonomi Raporu açıkladı. Rapora göre, Türkiye inşaat malzemeleri sanayi 2014 yılına “üretim ve ihracat artışı” ile girdi ve sektör bu yıl iç pazarla birlikte ihracat ağırlıklı büyüyecek.


Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener’in açış konuşmasını yaptığı toplantıda, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Ekonomi Strateji Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, sunum ve değerlendirmeleri ile yer aldılar. İnşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün 2014 yılı gelişmeleri ve öngörülerinin paylaşıldığı toplantıda, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin...