30 / 04 / 2024

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, enflasyon, faiz artışları ve stagflasyonun sektör görünümlerini zayıflattığı aktarıldı.

Açıklamada, küresel makroekonomik görünümün 2022'nin başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiği kaydedildi.

Kötüleşen makroekonomik görünümün yaklaşık 300 sektör ve varlık performansı görünümünün gözden geçirilmesine neden olduğuna işaret edilen açıklamada, sıkılaşan finansal koşulların, zayıflayan büyümenin, Rusya-Ukrayna savaşının ve tedarik zincirinde devam eden kesintilerin birden çok sektörü etkilediği ifade edildi.

Fitch ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön