06 / 05 / 2024

imsiad Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik

imsiad Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

İTO'nun Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması semineri 25 Eylül'de!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının tutulması Hakkındaki Yönetmelik konulu sektörel seminer 25 Eylül 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30702 sayılı Resmi Gazete'de Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Tebliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Yapı müteahhitleri, şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesinde değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü Resmî Gazete’de yayınlandı.

imsiad Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik Haberi

imsiad Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) Başkanı Nuri Yavuz ve beraberindeki ekonomi gazetecilerini misafir etti. Buluşmada İMSİAD Başkanı Andıç, 2 Aralık 2019’da yürürlüğe girmesi beklenen “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik” üzerine açıklamalarda bulundu.

“Yeniden Ankara’ya gideceğiz”

Kent Gazetesi'ne yer alan habere göre, BEGD heyetini yeniden dernek merkezinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Mustafa Andıç, inşaat sektöründe yakın dönem içerisinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Bunlar arasında en önemlisi ise sektörü yeniden dizayn edeceğine inandığımız ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’ geliyor. Bu yönetmelikle sektörümüzü önemli değişimler bekleniyor. 2 Aralık’ta uygulamaya konulması beklenen yönetmelik, beraberinde bir takım karışıklıklar ve haksızlıklar da getiriyor. Biz geçtiğimiz günlerde Ankara’da Çevre ve Şehircilik...