18 / 05 / 2024

İnci Eviner İçinde Kim Var Sergisi modern istanbul modern

İnci Eviner İçinde Kim Var Sergisi modern istanbul modern

İstanbul Modern, İnci Eviner’in 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini “İçinde Kim Var?” başlıklı retrospektifi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Gaziantep konut satışında 7'nci sırada!

Gaziantep'te 2019 yılında 14 bin 63 konutun el değiştirdi. Gaziantep'in tüm iller içinde konut satışta 7'nci sıraya yerleşti.

Büyükyalı projesinde ilk çeyrekte 270.8 milyon TL'lik satış!

Büyükyalı'da 2019'un 1'nci çeyreğinde 270 milyon 835 bin 104 TL değerinde 70 adet bağımsız bölümün ön satışı gerçekleştirildi...

İnci Eviner İçinde Kim Var Sergisi gerçekleşti!

İstanbul Modern, İnci Eviner’in 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini “İçinde Kim Var?” başlıklı retrospektifi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Elektrik fiyatı konutta 8 kuruş daha fazla ödendi!

Konutlarda, 1 kWh elektrik için, tüketiciler 2015 yılı 2'nci çeyreğinde en küçük tüketim aralığı olan bin kWh’in altında ortalama 39 kuruş, en büyük tüketim aralığı olan 15 bin kWh ve üstünde ise ortalama 38,7 kuruş ödedi.

İnşaat ciro endeksi 2015'in 1'nci çeyreğinde yüzde 6,6 arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,6, üretim endeksi de yüzde 0,1 arttı.

Symbol AVM'deki Hilton'un Türkiye'deki 50'nci oteli olacak!

SYMBOL AVM'nin içinde yer alacak Hilton oteli Türkiye'deki zincirin 50'inci halkası olması ile de dikkat çekiyor.Hilton'un Türkiye'deki 50'nci oteli olacak.Ever Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü konuyu değerlendirdi.

Toyota’nın 58’nci plazası İstanbul’da açıldı!

Toyota’nın 58’nci ve en yeni plazası İstanbul’da açıldı. Toyota’nın İstanbul’daki 10’ncu yetkili satış ve servis noktası olan Toyota Plaza Kar, Haliç Köprüsü girişinde faaliyetine başladı.

Azim Öztürk Denizli Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Seyhan Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Azim Öztürk, Denizli Mahallesinde mahalle halkıyla, İnci Otel'inde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi...

Orman Kanununun 17 ve 18. Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Orman Kanununun 17 ve 18 nci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, yurt yapılması maksadıyla verilen izinlerden ağaçlandırma bedeli ile arazi izin bedeli alınıyor...

Yalova itfaiyesi, tatilcilerin trafiğinde mahsur kalıyor!

Yalova'da şehir itfaiye binası tatilcilerin geçiş güzergahının ortasında kalınca sıkıntılar yaşandı. İtfaiye araçları haftasonu trafiğinde binadan çıkamıyor. Şimdilik geçici çözüm olarak karşı şeride nöbetçi araç bırakmak

Minitolia Kurtköy'de yüzde 75'inde yaşam başladı! 55.500 TL'ye!

Minitolia projesinin yüzde 75'inde yaşam başladı. Son 5 konutun satışının devam ettiği projede fiyatlar 55 bin 500 liradan başlıyor...

İzmir'de site içinde icradan 67 bin 500 TL'ye satılık konut!

Kemalpaşa İcra Müdürlüğü, site içinde yer alan konutu 67 bin 500 TL'ye satacak. Satış, 27 Temmuz Cuma günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak

İnci Eviner İçinde Kim Var Sergisi modern istanbul modern Haberi

İnci Eviner İçinde Kim Var Sergisi modern istanbul modern

İnci Eviner Retrospektifi, sanatçının desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümünü yansıtıyor. Ferko’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi 23 Ekim 2016 tarihine kadar İstanbul Modern’de görülebilir.


Türkiye’de çağdaş sanatın güncel dönüşümünde etkin rol üstlenen öncü sanatçı İnci Eviner 40 yıla yakın sürede ortaya koyduğu sanatsal birikimini “İçinde Kim Var?” sergisine yansıttı.Yapıtların üretildiği dönemlerin toplumsal ve siyasi durumuna bir bakış atmayı da sağlayan sergi, kronolojik bir akış yerine, geçmiş ile şimdiyi birbiri içerisine konumlandıran ve sergi mekânını da sergilemenin içerisine dahil eden bir kurguyla izleyiciye sunuluyor. Serginin açılışı sanat ve iş dünyasından çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.


Oya Eczacıbaşı: Kadın sanatçıları merkez alan sergiler düzenliyoruz


Modern ve çağdaş sanatta kadın sanatçıların öncü ve eleştirel pozisyonlarını merkez alan sergiler düzenlemeyi...