18 / 05 / 2024

inciraltı kaplıcalar imar durumu

inciraltı kaplıcalar imar durumu

İzmir Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi Tevsii Balçova Kaplıcaları Kesimi kapsamında 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliği 21 Ağustos'ta askıdan inecek...

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları yapılmalı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarıyla ilgili çağrıda bulundu.

İnciraltı için imar planları hazırlanmalı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’ye çağrıda bulundu.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı'nda imar sorununun çözüleceğini açıkladı. Karabulut, "İnciraltı planları konusunda mutabakata vardık.'' diye konuştu. 

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Körfez Geçişi Projesi İnciraltı'nın imar sorununu çözecek!

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin açıklanması ile birlikte, yıllardır devam eden İnciraltı imar sorununun çözümü için umutlandıklarını söyledi.

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

inciraltı kaplıcalar imar durumu Haberi

inciraltı kaplıcalar imar durumu


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 01 Temmuz 2015 tarihinde onaylanan Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi Tevsii Balçova Kaplıcaları Kesimi kapsamında kalan 198 ada, 1161 ve 1065 nolu parsellere ait 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Temmuz 2015 tarihinde askıya çıkarıldı. İmar planı 21 Ağustos 2015 tarihinde askıdan inecek.



İmar planı için...