22 / 07 / 2024

İNDER kentsel dönüşüm projesi faaliyeti

İNDER kentsel dönüşüm projesi faaliyeti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle Garanti Mortgage ve sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları biraraya gelerek,kentsel dönüşümde yepyeni ve dinamik bir projeye imza attılar.

İstanbul İnşaatçılar Derneği açıkladı! Kentsel dönüşüm için yol haritası hazırlandı...

(İNDER), kentsel dönüşüm sürecinde olan ev sahiplerine yol göstermek için "Kentsel Dönüşüm ve Dönüşüm Alanlarında Müteahhit Seçme Rehberi"ni açıkladı. Rehberde "Risk Tespiti ve İlk Adımlar, Müteahhit Araştırması ve Seçimi, Sözleşme ve Güvenceler, Proje Yönetimi yer alıyor.

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Sancaktepe'de Fatih Arslan ve Mustafa Önder Sağlam ortaklığında kuruldu.

Akpınar Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akpınar Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Önder Akpınar tarafından 340 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Altınok Öz: Biz kentsel dönüşümü çok iyi biliyoruz!

Kartal Hürriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Sinan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri; Yücel Süslü, Önder Turmuş da hazır bulundu.

Kartal'da kentsel dönüşümün sorunları ve çözümleri konuşuldu!

Kartal Belediyesi, İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunlarının ve çözümlerinin tartışıldığı İNDER Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’na katıldı.

Kentsel dönüşüm için şehir planlaması yapılmalı!

Gayrimenkul danışmanlık firması Century 21 Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerde şehir planlamasının sisteme sokulması gerektiğini söyledi.

Altındağ kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder ve Ulubey Mahallesinde başladığı yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Kentsel dönüşüm konusunda daha bilinçli olmalıyız!

KENTSEL dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan İNDER Başkam Nazmi Durbakayım, tüketicinin de bu konuda artık daha bilinçli davranması gerektiğini söyledi.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 480 binanın yıkımı başladı!

Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 480 mekruh bina yıkılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması kararlaştırılan binalar Sabah saatlerinde boşaltılmaya başlandı.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara’da kentsel dönüşümün önderi olan Altındağ Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır kaçak yapılarla kaplı olan, modern yapılaşmanın önündeki engellerle mücadele eden Önder Mahallesi de yıkılıyor.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’nde değer artışı vatandaşa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İnder öncülüğünde başlatıyor.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi ile ne değişecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İnder öncülüğünde başlatıyor.

İNDER kentsel dönüşüm projesi faaliyeti Haberi

İNDER kentsel dönüşüm projesi faaliyeti

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi' adıyla lanse edilen program sayesinde, vatandaşlar tek bir telefonla dönüşüm sürecini başlatabilecek Riskli yapıların kentsel dönüşümü için yeni bir model kurgulandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle, Garanti Mortgage'ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği 'Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi' İstanbul İnşaatçılar Demeği'nin (INDER) öncülüğünde başlıyor. Projeyle birlikte inşaat şirketleri veya müteahhitlerin imar artışı ya da kendilerine düşecek ilave kat olmadığı için yapımını üstlenmeyi tercih etmedikleri binalar dönüştürülecek. Bunun için maliklerin kendi binalannı yapmaları ya da yaptırmaları için gereken finansman, koordinasyon ve garantörlük banka öncülüğündeki proje ortaklanyla yönetilecek. Riskli alan olarak belirlenen 19.5 milyon yapıdan 2.5 milyonunun bu kapsama girdiği tahmin edilirken, maliklerin istekleri göz önüne alındığında, ortalama bir dairenin bu sistemle dönüşmesi...