18 / 07 / 2024

İnegöl mobilya sektörü 2016

İnegöl mobilya sektörü 2016

Bursa'nın İnegöl ilçesi gelecekte ovada değil, kuzeydeki tarım dışı arazilere doğru büyümek istiyor. İş çevreleri İnegöl'ün büyümesinin komşu ilçe Yenişehir ile birlikte planlanması gerektiğini düşünüyor.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Bankacılık sektörü inşaata 168,3 milyar lira nakdi kredi verdi!

Bankacılık sektörü, bu yılın haziran sonu itibarıyla nakdi kredi bazında 356 milyar 99 milyon lira ile en fazla imalat sanayisine kredi desteği sağladı. Haziran sonu itibarıyla inşaat sektörüne 168,3 milyar lira nakdi kredi kullandırımı oldu.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 1.9 trilyona geriledi!

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 18 Ağustos itibarıyla 1 trilyon 986,8 milyar liraya geriledi.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ağustos'ta arttı!

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 4 Ağustos itibarıyla 1 trilyon 976,7 milyar liraya yükseldi. Tüketici kredilerinin 183 milyar 473 milyon lirası konut kredilerinden oluşuyor.

KDV düzenlemesiyle mobilya sektörü nefes aldı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, son yıllarda satışlardan memnun olmayan mobilya sektörünün KDV düzenlemesiyle satışlarını artırdığını söyledi.

3. havalimanı havacılık sektörü için kazanım!

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Geçer, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin, "Havacılık sektörü için çok büyük bir kazanım yaratacak." dedi.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

ÖTV ile KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi mobilya sektöründe hareketli dönemi başlattı. Davut Karaçak, iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini söyledi.

İndirim inşaat ve mobilya sektörünün yüzünü güldürdü!

İnşaat ve mobilya sektöründe vergi oranları ve tutarlarda değişikliğe gidilmesi sektörlere umut ışığı oldu. İş adamları, düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mobilya sektöründe stoklar eriyecek!

2016'da mobilya sektöründe satışlar azaldığı için firmaların elinde stoklar oluştu. Sektör temsilcileri, stokların fuarların etkisiyle erimesini hedefliyor. Mobilyacılar KDV düzenlemesiyle büyüme bekliyor.

Bankacılık sektörü, konut kredilerinde yüzde 12 artış bekliyor!

Bankacılık sektörü 2016’da ekonomiye 267 milyar liralık kaynak yarattı. Bankacılık sektörünün bu yıl da kredi hacminde yüzde 15 büyümesi bekleniyor. Garanti Bankası, konut kredilerinde yüzde 12 artış olabileceğini kaydetti.

İnegöl mobilya sektörü 2016 Haberi

İnegöl mobilya sektörü 2016

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün mevcut yerleşim alanının hava akımlarına kapalı olduğuna dikkat çekerek, yeni yerleşim ve sanayi bölgelerinin ilçenin kuzeyinde planlanmasının doğru olacağını söyledi. Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi’nin mevcut İnegöl’ü tarım dışı arazilere taşıyacak projelerine destek vereceklerini açıklayan Anıl, “İnegöl, kuzeye, Yenişehir’e doğru büyümeli ve Yenişehir'le birlikte planlanmalı. Bundan sonra Bursa’nın doğusunu planlayanlar İnegöl, Yenişehir ve hatta ileriye doğru İznik’i de içine alarak birlikte planlamalı. Biz bu adımı İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB'yi İnegöl ile Yenişehir’in arasına yapmakla attık. Bu söylemi destekleyecek iki mega proje otoyol ve hızlı trendir. Bu projeler hayata geçtiğinde önümüzdeki yıllarda İstanbul Anadolu yakasından sabah kalkan bir yatırımcı 1,5 saat sonra İnegöl’de olacak. Eski İnegöl’ü bir daire içine...