21 / 05 / 2024

inegöl türbe

inegöl türbe

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 katlı apartmanın zemin katındaki Arap Dede Türbesi, görenleri şaşırtıyor. Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar türbeye yoğun ilgi gösteriyor.

Niğde'deki 7 asırlık türbe restore edildi!

Niğde'de, Anadolu Selçuklu Hükümdarı 4. Rukneddin Kılıçarslan'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından yaptırılan 7 asırlık türbe, restore edilerek turizme kazandırıldı.

Samsun Türbe-Kalaycılı Köprüsü açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Türbe-Kalaycılı Köprüsü ve bağlantı yolları yapılan açılış töreni ile resmi olarak hizmete açıldı.

Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü yarın açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Bafralı çiftçilere bayram hediyesi olacak olan Türbe-Kalaycılı Köprüsü ve bağlantı yolları yarın yapılacak açılış töreni ile resmi olarak hizmete açılıyor.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de toplu açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan vatandaşları selamladı.

Adana OSB'de fabrikaların toplı açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, Samsun Makine Sanayi Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılış törenine katıldı. Vatandaşlar programa ilgi gösterdi.

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.

Kepez'de 841 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara hediye dağıttı.

Samsun'da toplu açılış töreni gerçekleşecek!

Samsunluları dev projelerin toplu açılış törenine davet eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Alaçam ve Yakakent Meydanımızda gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine bütün hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Soma'da toplu açılış töreni gerçekleşecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni kervanına Soma ile devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımlarıyla 20 Nisan Çarşamba günü Soma’da Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilecek.

Zeytinburnu toplu açılış töreni yapıldı!

Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçeye ve İstanbul'a kazandırılan 29 farklı eserin hayırlı olmasını temenni etti.

Vodafone Arena'nın açılış töreni saat Pazar günü yapılacak!

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'nın 10 Nisan Pazar günü yapılacak olan açılış töreninin saati belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı açılış töreni saat 16.30’da gerçekleşecek.

Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’ndan Beykoz'a okul!

Erdoğan’ın bü­yük kı­zı Es­ra ile ev­li olan Be­rat Al­bay­rak, Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’nı kar­de­şi Ser­hat Al­bay­rak ve Ömer Faruk Kal­yon­cu­’y­la bir­lik­te kur­du. Vakfın okul in­şa­atı bit­ek üze­re…

inegöl türbe Haberi

inegöl türbe

Bursa'nın İnegöl İlçesi Sinanbey Mahallesi'nde 4 katlı apartmanın zemin katında yer alan Arap Dede Türbesi, konumuyla görenleri hayrete düşürüyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; zaman zaman kuyrukların oluştuğu türbede Ramazan ayının gelmesiyle ziyaretçiler akın ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinanbey Cami imamı Ahmet Gümüş, "Büyüklerimizden aldığımız bilgilere göre, burada Osmanlı döneminden bir medrese olduğu, Arap Dede’ninde bu medresenin görevlisi olduğu biliniyor. Halkımız burayı ziyaret ediyor. Türbenin üzerine apartman dikilmiş. Bu da ziyaretçileri şaşırtıyor" ifadelerini kullandı.