10 / 05 / 2024

İngiltere evsizler

İngiltere evsizler

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, İngiltere ve Galler'de sokakta ölen evsizlerin sayısının son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı...

İngiltere'de evsizlerin sayısı artıyor: Her gün 36 kişi evsiz kalıyor!

İngiltere'deki evsizlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede en az 320 bin evsiz var. İngiltere'de en çok evsizin yaşadığı şehir ise Londra...

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Los Angeles’ta evsizler sokaklara kamp kurdu!

Los Angeles şehrinde evsizlerin, Koreatown kasabasında işlek caddelerin kenarlarında çadır kurduğu görülüyor. Daha önce Skid Row bölgesinde görülen evsizler, şimdi tüm sokakları istila etmiş durumda.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde farkındalık yaratılıyor!

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde küresel evsizlik sorununa farkındalık yaratılmaya çalışılıyor...

Kanye West evsizler için ev yaptırıyor! 

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West evsizler için bir proje başlattı. Sanatçı, evinin yakınında 300 dönümlük arazisinde evsizler için ev yaptırıyor. 

Bursa'da evsizler Misafirhanesi açıldı!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Dilriba Evleri Yardımlama Derneği’nin Özlüce’de evsizler için hizmete sokulan misafirhanenin açılış törenine katıldı.

İşte İngiltere'de evsizler için tasarlanan cumpa evler!

İngiltere’nin başkenti Londra’da mimar James Furzer’ın evsizler için tasarladığı ve gönüllü apartmanların dahil olduğu cumba evler projesi ödül getirdi.

Avrupa'da evsizler rekor kırdı, 1.2 milyon kişi sokakta yatıyor!

Avrupa'da ekonomik toparlanma başladı ancak asıl sorun şimdi başlıyor. İssizliğin körüklediği sosyal kriz büyümeye devam ederken, evsizlerin sayısı korkutucu düzeye ulaştı. Avrupa'da evsizler rekor kırdı, 1.2 milyon kişi sokakta yatıyor...

Ankara Valiliği, evsizler için otel kiraladı!

Özellikle gecelerin dondurucu geçtiği Ankara'da, Vali Alaaddin Yüksel'in geçen kış evsizler için başlattığı "Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi", bu yıl da uygulanıyor.

Beyoğlu'ndaki Evsizler Evi'ne Atsussi Miyazaki'nin adı verildi!

Sokaklarda yaşayan evsizler, Beyoğlu'nda yeni bir mekâna kavuştu. Şefkat-Der'in yaptırdığı eve Van depreminde ölen Japon Doktor Atsussi Miyazaki'nin adı verildi

Asil Nadir'in KKTC'deki malları için müfettiş atandı

ASİL Nadir'in borcuna karşılık Kuzey Kıbrıs'taki mal varlığını araştırmak için müfettiş atandı. İngiltere İflas Sandığı, Asil Nadir'in sahip olduğu Polly Peck'in ödemesi gereken 357 milyon sterlinlik borç için harekete ge&cc

İngiltere evsizler Haberi

İngiltere evsizler

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere ve Galler'de sokakta hayatını kaybeden evsizlerin sayısına ilişkin bir rapor yayınladı.

Yayınlanan raporda, sokakta ölen evsizlerin yaşı, cinsiyeti ve ölümlerin en çok gerçekleştiği şehirlere ilişkin bilgiler yer aldı.

Rapora göre, 2013-2019 yıllarında İngiltere'de toplam 3 bin 353 evsiz öldü. Ölen evsizlerin sayısı 2013 yılında 482 iken, bu sayı 2018 yılında 726'ya yükseldi.

Sokakta ölen evsizlerin yüzde 88'i erkek, ölümlerin en çok yaşandığı kent de Londra oldu.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Erkeklerin ortalama ömrünün 76, kadınların 81 olduğu İngiltere'de evsiz erkeklerin ortalama ömrü 45, evsiz kadınların ise 43 olarak belirlendi.

Ulusal İstatistik Ofisi, Sağlık ve Yaşam Analizi Bölümü Başkanı Ben Humberstone, rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, raporla İngiltere ve Galler'de ulusal sorun haline dönüşmüş evsizler konusunda çalışma yapacaklara...