06 / 07 / 2024

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önal "Depreme dayanıksız binaların yıkılıp mutlaka dar gelirlilerin TOKİ ile daha sağlam binalara aktarılması gerekiyor" dedi.

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Aygün Group Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Aygün Group Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Zafer Aygün tarafından kuruldu.

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi kuruldu!

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi bugün bayrampaşa'da Nurgün Güngören tarafından kuruldu.

Aygün Harita Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Harita Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kağıthane'de Metehan Asım Aygün tarafından kuruldu.

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkın Group Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  400 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Taşkın tarafından kuruldu.

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi kuruldu!

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli  Ahmed A.S.Z. tarafından kuruldu.

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Ciğerci ve Gökhan Tekin ortaklığında kuruldu.

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi kuruldu!

Batın Proje Mühendislik İthalat İhracat  Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şanver Yazıcı tarafından kuruldu.

İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi başlıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliği ile düzenlenen İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi, 29 Mart 2018 Perşembe günü, Clarion Hotel Golden Horn İstanbul Otel’inde gerçekleştirilecek. 

İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi'ne geri sayım!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi, 29 Mart 2018 Perşembe günü, Clarion Hotel Golden Horn İstanbul’da gerçekleştirilecek.   

İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi 29 Mart'ta!

İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi, 29 Mart 2018 Perşembe günü, Clarion Hotel Golden Horn İstanbul’da gerçekleştirilecek. Zirve, İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliğiyle düzenleniyor.

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Serdar Ekrem Kurumahmut tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Haberi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin geçen 10 yıla göre depreme daha hazırlıklı olduğunu söyledi.


Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde önceki gün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin Malatya-Ovacık fayının güneybatıya doğru uzatmasından kaynaklandığını belirtti. 


Malatya-Ovacık fayının Hekimhan'dan kuzeybatıya doğru olan küçük parçasının son 10 yılda hareketli olduğunu kaydeden Önal, "Bu parça, zaman zaman böyle deprem fırtınası oluşturabiliyor. 5 büyüklüğündeki deprem de bunlardan biri. İlçede 105 artçı deprem oluştu. Bu, birkaç gün, hafta devam edebilir, sonuçta sönümlenecektir. Korkulacak bir durum yok ancak gelecekte ne olur onun için bir yorum yapamayız" diye konuştu.


Önal, kentin Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğunu, bu fayın aktif olduğunu ve geçmişte büyük...