19 / 05 / 2024

inşa ve mühendislik

inşa ve mühendislik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen ve Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı işleri nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Askent Grup İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Askent Grup İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Saniye Yiğit, Selçuk Kılıç ve Serkan Aras ortaklığında kuruldu.

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Coşkun tarafından kuruldu.

Küre Peyzaj İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küre Peyzaj İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Penpedağ tarafından kuruldu.

Kare Altyapı İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Kare Altyapı İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi Ümraniye'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Uygun ve Mustafa Çelik ortaklığında kuruldu.

Dt Çelik İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dt Çelik İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Cem Duman ve Rıdvan Tutar ortaklığında kuruldu.

Nmt İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nmt İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Güven tarafından kuruldu.

Özkağan Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkağan Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Kızılelma Dertli ve Zeynep Bursa ortaklığında kuruldu.

İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023'te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

İnşaat ve mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi,  2023 sonu itibariyle de yüzde 45-50 arasında artış beklediğini söyledi. 

Quacons İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Quacons İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Avni Yazıcı tarafından kuruldu.

Cihad Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Cihad Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Açar ve Cihan Yıldız ortaklığında kuruldu.

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi kuruldu!

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Emre Genç ve Yusuf Genç ortaklığında kuruldu.

Olivier İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olivier İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emir Lutfi ve Zeyd Lutfi ortaklığında kuruldu.

Atasey İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atasey İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Gürkan Akyaz ve Tayfun Yılmaz ortaklığında kuruldu.

inşa ve mühendislik Haberi

inşa ve mühendislik

Yapı işleri nelerdir?

İnşa ve mühendislik çalışmaları olarak da ifade edilen yapı işleri kapsamına giren işler, Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliğinde sıralanıyor.


Listede yer almayan benzer işlerin bu Yönetmelik kapsamına girip girmeyeceğine karar vermeye ve bu listeye eklemeler yapmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkili oluyor.


Yönetmeliğe göre "Yapı işleri nelerdir?" sorusunun yanıtına şu şekilde yer veriliyor;


Yapı işleri..

1- Kazı

2- Hafriyat

3- İnşa

4- Prefabrike elemanların montajı ve sökümü

5- Değiştirme veya donatma

6- Tadilatlar

7- Yenileme

8- Tamir

9- Sökme

10- Yıkım

11- Restorasyon

12- Bakım, boyama ve temizleme

13- Drenaj




Işıl Seren...