28 / 04 / 2024

İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023'te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023'te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

İnşaat ve mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi,  2023 sonu itibariyle de yüzde 45-50 arasında artış beklediğini söyledi. 



İnşaat ve mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi,  “2022 yılında bu alanda 2.6 milyar TL’lik prim hacmi gerçekleşti. 2023 sonu itibariyle de yüzde 45-50 arasında artış öngörülüyor. Bu yıl içinde inşaat projelerinde sigorta ağırlığının artması ve sigorta sektörüne olumlu katkı sağlayacak düzenlemelerin yapılması bekleniyor” ifadesini kullandı.

 İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023 te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

MÜHENDİSLİK SİGORTA POTANSİYELİ 400 MİLYON DOLAR PRİM YÜKSEKLİĞE ULAŞTI!

Türkiye’de Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinin inşaat süreci devam ederken, Türkiye inşaat sektöründeki sigorta hacmi de büyümeye devam ediyor.

İnşaat sektörünün yaklaşık 175 milyar dolar civarında olduğu Türkiye’de, inşaat ve mühendislik alanında sigorta potansiyeli de 2023 itibariyle 400 milyon dolar prim büyüklüğüne ulaştı. 

 İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023 te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR!

İnşaat mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Murat Çiftçi,  2022'de 2.6 milyar TL olan prim hacmi 2023’ün ilk 6 aylık döneminde 1.9 milyar TL’nin biraz üzerinde gerçekleştiğini, 2023 yılında geçen seneye göre TL bazında yaklaşık yüzde 45-50 arasında bir artış beklediğini belirtti.

Çiftçi; bu yıl içinde beklenen gelişme, inşaat projelerinde yoğun olarak kullanılan Teminat Mektubu yerine Kefalet Sigortası’nın yaygınlaşması adına yapılabilecek düzenlemelerin olduğunu söyledi. 

Bu sayede dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kefalet Sigortalarının ağırlığının artması ve sigorta sektörüne olumlu bir katkı sağlanması beklşeniyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM SİGORTAYI YÜZDE 10 ARTIRACAK!

Özellikle beklenen büyük İstanbul depremi nedeniyle kapsamlı bir kentsel dönüşüm hareketi olduğuna dikkat çeken Murat Çiftçi, kentsel dönüşüm için yapılması planlanan yatırım büyüklüğünün yıllık olarak 10 milyar dolar civarında olduğu,  bu yatırım sektör geneli için de yaklaşık yüzde 10 civarı bir artışın olması bekleniyor. 
 

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Geri Dön