28 / 04 / 2024

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, ihracata dayalı kalkınma planları kapsamında inşaat ve yapı malzemeleri piyasasında faaliyette bulunan şirketler için düzenlediği UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

BTSO tarafından gelen konuya ilişkin açıklamada, yapı malzemeleri ve inşaat piyasasının, ihracat odaklı çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi. Şirketlere uluslararası arenada rekabet gücü katmak için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen destekle gerçekleştirilen etkinliğe BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile birçok sektör temsilcisi katılım gösterdi. Anadolu Ajansı'ndan Sinan Balcıkoca'nın haberine göre; BTSO heyeti, yapı malzemeleri ve inşaat sektöründe şehrin en büyük sektörel bir araya gelişi niteliğine sahip New York Build Expo'yu ziyaret etti ve incelemeler yaptı.

Türk Evi'nde New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'e de ziyaret gerçekleştiren heyet, aynı zamanda New York City'nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Edward Mermelstein ile görüşme yaptı. Mermelstein, Türk Ticaret Merkezi'nde yapılan buluşmada, New York'ta iş ve yatırım imkanlarına ilişkin Bursalı iş dünyası temsilcilerine bilgiler verdi. 

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

Açıklamada görüşlerinin yer aldığı BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener'in, New York Build Expo'nun çok geniş bir iş ağı bulundurduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Fuar konsepti gibi olmayan, daha farklı özelliklere sahip olan bir organizasyonda bulunduklarını dile getiren Şener, "Daha çok iletişim ve firmaların birbirini tanımasına dönük olan bu etkinlik kapsamında pek çok yeni firmayla tanışma fırsatı bulduk. Bu pazarda çok güçlü bir potansiyel var. Bizler de firmalarımızın yolunu açacak projeler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Yapı sektörümüz ümit ediyorum ki burada çok başarılı işler yapacaktır." diye konuştu.

İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Andıç da iş gezisi programında yüksek verim kaydedildiğine, New York'ta pek çok şirketle görüştüklerine dikkat çekti. Andıç, Amerika Birleşik Devletleri'yle bundan sonra da görüşme trafiğinin devam edeceğine dikkat çekerek, BTSO liderliğinde sektöre çok güzel bir kapı aralandığının altını çizdi.

Müteahhitler şokta! Tarihte bir ilk: Demir fiyatları rekor kırdı!

İnşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam ediyor!

Konut sektörü şahlanıyor! Yeni projeler raftan iniyor!

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!


Geri Dön