08 / 07 / 2024

İnşaat atıkları dönüşümü

İnşaat atıkları dönüşümü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sallabaş tarafından kuruldu.

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Adana’nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin inşaatına merkez Seyhan ilçesinde başlandı. Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketiİsmail Kabul tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

İnşaat atıkları dönüşümü Haberi

İnşaat atıkları dönüşümü


İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi ile 2020'ye kadar inşaat ve yıkıntı atıklarının yüzde 70'inin geri dönüştürülmesi hedefleniyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.


Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında miktarı her gün artan inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanmasının önüne geçilmesi ve tekrar kullanımının sağlanması için harekete geçildi. Bu çerçevede TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürütülen İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi, ilk sonuçlarını vermeye başladı.


Proje kapsamında inşaat ve yıkıntı atıklarından, tuğla, çimento, beton ürünleri ve asfalttan deneme üretimleri yapıldı.  


Bir şirketin Kocaeli fabrikasında, inşaat ve yıkıntı atıkları karıştırılarak üç tipte tuğla üretimi başarıyla gerçekleştirildi. İstanbul'daki bir fabrikada ise atıklardan çimento üretildi....