28 / 04 / 2024

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..



KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekiplerin üst yapı iyileştirmeleri başta olmak üzere inşaat çalışmalarında kullandığı alt temel dolgu malzemeleri de, bütçede önemli bir gider kalemi olarak yer alıyor. 


Kartepe'de inşaat sektörünün de artması ile oluşan inşaat atıklarını geri kazanımı konusunda çalışma yapan Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, konkosör adlı çene kırma makinesi kiraladı. Bu makine ile Yüdıztepe mevkiindeki depolama alanında depolanan inşaat, yıkıntı atıkları, asfalt kırığı ve beton atıkları öğütülerek geri dönüşümü sağlanıyor. 


Bu sayede de günde 1000 - 1500 ton malzeme öğütülerek, 0.51 alt temel malzemesi üretiliyor. İlçedeki inşaat atıklarının geri kazanımı ile ekonomik ve doğal çevrenin korunmasına katkı veren belediye ekipleri kazanılan malzemeyi üst yapı iyileştirmesi ve inşaat çalışmalarında dolgu malzemesi ile olarak değerlendirerek tasarruf sağlıyor. Piyasada tonu 15 TL olan dolgu malzemesi alımından tasarruf eden fen işleri müdürlüğü, kurum bütçesine de önemli bir kazanç kalemi sağlayarak örnek bir uygulamaya imza attı. 


Yıldıztepe mevkiindeki depolama alanında depolanan inşaat, yıkıntı atıklan, asfalt kınğı ve beton atıldan öğütülerek geri dönüşümü sağlanıyor.


Demokrat Kocaeli



Geri Dön