23 / 07 / 2024

inşaat çelik iskele zorunluluğu

inşaat çelik iskele zorunluluğu

İnşaatlarda kurulan iskeleler, belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale getirecek.

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

İnşaat sektöründeki büyüme çelik yapılardan geçiyor!

Türkiye’nin inşaat malzemesini değil, inşaatı ihraç eden lider bir ülke haline gelebilmesi için modüler çelik yapı yönteminin yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Gamza Kaçmaz tarafından kuruldu.

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. kuruldu!

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu.

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. kuruldu!

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. Başakşehir’de Naim Çiftçi tarafından kuruldu.

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Yunus Özdemir tarafından kuruldu.

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Atacan Aslan tarafından kuruldu.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

Nur Teknoloji Makina İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nur Teknoloji Makina İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nuri Arslan tarafından kuruldu.

Yavuzhan Yapı İnşaat Çelik Kapı Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yavuzhan Yapı İnşaat Çelik Kapı Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Yılmaz tarafından kuruldu.

Kastamonu'da spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme!

Kastamonu Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı yakınındaki spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme meydana geldi.

Elazığ'da inşaat iskelesi çöktü: 5 işçi yaralandı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından yapımına başlanan konutlardan birinin inşaatında iskele çöktü. Olay sonucunda 3'ü ağır 5 işçi yaralandı.

Ankara'da okul inşaatında iskele çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yenimahalle Hacı Bektaş-ı Veli İlkokulu inşaatının 3'üncü katında işçilerin çalışma yaptığı sırada iskele çöktü. ve 1 kişi öldü...

inşaat çelik iskele zorunluluğu Haberi

inşaat çelik iskele zorunluluğu


Denizli Bakanlık, Türkiye'de ölümlü iş kazalarının en çok yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. Dış cephe iş iskelelerine ait hesap, proje ve detayların yapı ruhsatı veya eki sayılmaması nedeniyle izleme ve denetim alanında boşluklar olduğu tespit edildi. Bakanlık, bu kapsamda yeni hazırladığı mevzuatla kazaların önüne geçecek önlemler alacak. Bina inşaatlarının ahşap, çelik, alüminyum alaşım bileşenlerinden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlenecek. 


RUHSAT İÇİN İSKELE PROJESİ ZORUNLU 

İskelelerin proje ve birleşim detayları, ilgili proje müellifi tarafından hazırlanacak. Hesap, proje ve detaylar, yapı ruhsatının verildiği tarihten itibaren 30 gün içinde statik proje eki olarak ruhsat vermeye yetkili idareye teslim edilecek. Bakanlık, ruhsat verilirken iskele projesi sunulmasını da zorunlu kılacak. 


Ruhsat eki haline gelen projelerin uygulama ve...