05 / 05 / 2024

inşaat denetimi elemanları

inşaat denetimi elemanları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı 50 maden mühendisi, 25 inşaat mühendisi ve 25 sosyal branştan olmak üzere 100 iş müfettişi yardımcısı alacak.

2020-2021 yıllarında istihdam eden inşaat mezunlarının sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği inşaat, makine, harita ve yapı denetimi önlisans mezunları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki petrokimya tesisinin inşaatı meclis gündeminde!

İzmir'de bulunan petrokimya tesisi inşaatının ana yüklenicisi şirketin denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eksen İskele İnşaat Yapı Elemanları Limited Şirketi kuruldu!

Eksen İskele İnşaat Yapı Elemanları Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Kaynar tarafından kuruldu.

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

İnşaat yapım süresi kısalıyor!

Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi konvensiyonel yönteme göre yüzde 50 daha azdır. 

Nokta Prekast İnşaat Yapı Elemanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nokta Prekast İnşaat Yapı Elemanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Murat Çağlayan tarafından kuruldu.

Girne'deki altı inşaatın faaliyeti durduruldu!

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'na bağlı müfettişler dün Girne bölgesinde iş sağlığı güvenliği ve kayıt dışı işçi denetimi yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, denetimler sonucu 6 inşaatın faaliyeti durduruldu.

AR4 Enerji İnşaat Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

AR4 Enerji İnşaat Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Bayram Beyazıt Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Semih Emran Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 3 Şubat'ta Ümraniye'de kuruldu.

İlyas Şirin: İnşaat denetimi bilgi ve tecrübe gerektiriyor!

Anadolu Grup, Yapı Denetim hizmetlerinin, özel denetim kuruluşları tarafından yürütülmesinin gündeme gelmesi ile birlikte 2000 yılında kuruldu. İlyas Şirin, inşaat sektörünün denetiminin bilgi ve tecrübe isteyen bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Tevfik Kaya Gayrimenkul İnşaat Yapı Elemanları Organizasyon ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tevfik Kaya Gayrimenkul İnşaat Yapı Elemanları Organizasyon ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tevfik Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Kasım'da kuruldu.

Ozhascan Prefabrik İnşaat Yapı Elemanları ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozhascan Prefabrik İnşaat Yapı Elemanları ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Can Gülsoy tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Nisan'da Ümraniye, Aşağı Dudullu'da kuruldu.

SSA İnşaat Yapı Elemanları Hafriyat Nakliyat Telekomünikasyon Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SSA İnşaat Yapı Elemanları Hafriyat Nakliyat Telekomünikasyon Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serhat Okuduci tarafından 240 bin TL'lik sermaye ile 1 Nisan 2015 tarihinde kuruldu.

İnşaat malzemelerine denetimler arttı!

Kentsel dönüşümde yeni bir revizyona gittiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, böylelikle kurnazlıkların önünü kestiklerini söyledi. Bakan Güllüce, inşaat malzemelerinde ise denetimi arttırdıklarını vurguladı

inşaat denetimi elemanları Haberi

inşaat denetimi elemanları

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) barajı geçen adaylar arasından, Kurulun yaptığı üç oturumlu mülakatta başarılı olanlar, iş müfettişi yardımcısı olarak göreve başlayacak.


Sınav ve mülakatın ardından 50 maden mühendisi, 25 inşaat mühendisi ve 25 sosyal branştan olmak üzere 100 kişi yeni yılda Kurulda iş müfettişi yardımcısı göreviyle teftişlere katılacak. Bu yeni katılımla İş Teftiş Kurulunun denetim görevini yürütecek personel sayısı, bin 67’ye yükselecek, iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu iş müfettişi sayısı da 622 olacak.


Teftiş edilecek iş yeri sayısı artacak


İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, Türkiye'de 1 milyon 635 bin 616 işyerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "İşçi başına düşen müfettiş sayısının gelişmiş ülkeler düzeyine çıkması için çalışıyoruz. Yine bu ülkelerdeki müfettişlerin çalışma şartlarına haiz bir İş Teftiş Kurulu oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Devlet...