04 / 05 / 2024

inşaat denetimini kim yapar

inşaat denetimini kim yapar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Yapı Denetim Kanun Taslağı ile inşaat, denetim ve test laboratuvarı işini aynı kişi yapamayacak...

Antalya Tünektepe'deki teleferik inşaatı ihalesini kim kazandı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe'de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak'ta yaptığı ihale sonuçlandı. Projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL'lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat'ın oldu.

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

İnşaat ruhsatını kim verir?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı için gerekli belgeler ile birlikte yetkili kuruma müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatını kim verir?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

KİM, 20 milyon TL'lik lojistik merkezinin inşaatını tamamladı!

İstanbul Hadımköy'de 20 milyon TL yatırımla inşaatına haşladığı lojistik merkezini tamamlayan KİM, Genel Merkezini de Hadımköye taşıdı. 26 bin metrekarelik merkez sayesinde mağazalaşma çalışmalarına da hız verecekleri açıklandı...

Ispartakule, inşaat sektörü için ön plana çıkmaya başladı!

Ispartakule, inşaat sektörü için çekim gücü yüksek bir bölge olarak ön plana çıkmaya başladı. Bizde bölgede kim ne yapıyor bakalım derken, neredeyse bitmiş ama henüz satışa çıkmamış Apricot Garden ile karşılaştık...

İnşaat sektörüne sıkı denetim geliyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla inşaat malzemelerinin denetimini usulüne uygun yapmayan teknik müşavirlik kuruluşu, laboratuvar ve denetçilere ağır para cezaları uygulamaya hazırlanıyor...

İnşaatçılara sıkı denetim geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla inşaat malzemelerinin denetimini usulüne uygun yapmayan teknik müşavirlik kuruluşu, laboratuvar ve denetçilere ağır para cezaları uygulamaya hazırlanıyor...

Betonun kalitesi inşaat firmasının insafına kaldı!

Malatya'nın ilk hazır beton firması MABETAŞ'ın Genel Müdürü İsmail Yavuz, beton kalitesinin kendi inşaatının denetimini ciddi bir şekilde takip eden çok az sayıdaki inşaat firmasının dışında hazır beton firmalarının insafına kaldığını belirtti

inşaat denetimini kim yapar Haberi

inşaat denetimini kim yapar

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu taslağa göre, yapı denetçileri, çimento gibi yapı ürünlerini test eden laboratuvara ortak olamayacak. Laboratuvarı olan bir inşaat şirketi ise testlerini başka bir yerde yaptıracak.


Yapı denetçilerinin, inşaat yapım işine yönelik şirket sahibi olmalarının da önüne geçen taslak, standartlara uygun, güvenli yapılar inşa edilmesi için gerekli olan "denetim" mekanizmasını düzenleyecek.


Nüfusu 10 binden fazla olan yerlerde, bin metrekarenin üzerindeki inşaatlarda yapılacak yapı denetim, 2 katın üzerindeki yapılarda bir mühendisin şantiye şefi olarak görevlendirilmesini zorunlu kılacak. Daha küçük yapılarda ise inşaat teknikerleri ve teknik öğretmenler şantiye şefi olarak görev yapabilecek.


Yapı denetimde, görev alan teknik müşavirlik ve laboratuvar kuruluşları ile bunların denetçileri, şantiye şefleri, ustalar ve taşeronlar, yapıdaki kusurlardan 15 yıl sorumlu olacak. Ancak bu kişiler, parsel dışında...