02 / 05 / 2024

inşaat denetleme

inşaat denetleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde yapılam denetimlerde denetlenen 2 bin 87 inşaattan bin 610'u mühürlendi..

Çorum'daki inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve MYK Denetleme Dairesi Başkanı Nuri Bilseloğlu, Çorum'da Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan işçilerin belgelerini verdi. Başta inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli sektörlerde sınav ve belgelendirme faaliyetleri başlayacak.

İnşaat sektörü 8 trilyon dolarlık hacme ulaştı!

Mimar ve Mühendisler Gurubu denetleme ve genel idare kurulu üyesi Kadem Ekşi yazısında dünyada inşaat sektörünün 2008'den beri yüzde 4 büyüdüğünü belirtiyor. İşte o yazı...

İnşaat firmalarının bankalara borcu 110 milyar liraya çıktı!

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı.

İnşaat sektöründeki borç son 2 buçuk yılda 2 kart arttı!

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı.

Özel sektör inşaat harcamaları 2015'te 1.4 daraldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bu yıl haziran sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla takibe düşen inşaat kredileri tutarı yüzde 31,9 artarak 3 milyar 927 milyon liraya yükseldi.

Şükrü Koçoğlu : İnşaat sektöründe denetleme kurumu olmalı!

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, maket üzerinden satışların büyük sorunlara yol açabileceğinin altını çizerek, İnşaat Denetleme ve Düzenleme Kurumu oluşturulması gerektiğini belirtti...

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat denetleme Haberi

inşaat denetleme

TÜRKİYE'DE Soma'da 301, Ermenek'te 18 madencinin hayatım kaybetmesinin yanı sıra İstanbul Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat şantiyesinde asansör kazasında 10 işçinin can vermesi, iş sağlığı ve güvenliği konusunu gündemde tutuyor. Bu konuda çok eleştiri alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde geçen ekim ayında, 2 bin 87 projede inceleme yapan müfettişler, işçiler için hem güvenlik hem de barınma konusunda uygun şartlar olmadığı gerekçesiyle bin 610 inşaata mühür vurdu. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel "Görünen o ki, bu konudaki resim iyi değil ve kurallara uyulmuyor" dedi. 


En tehlikeli olan iskeleler 

Araştırmada, ölüm olaylarının en çok yaşandığı iskelelerle ilgili ortaya çıkan gerçek dikkat çekti. 

İnşaat firmalarının, TSE...