18 / 05 / 2024

İnşaat fonu

İnşaat fonu

1981 yılında İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Bodur, toplu konut fon kaynaklarının dar tutulduğunu öne sürmüş ve bankalarda inşaat fonu hesabı açılmasını istemiş. Sektörün teşvik edilmesini de istemiş.

TMSF, İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 230.1 milyon TL'ye satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 230 milyon 100 bin Türk Lirası muhammen tutarla satışa sunuldu. 

TMSF, Baykes İnşaat'ın Bayburt'taki 5 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Baykes İnşaat Gıda Tekstil'in Bayburt Şingah'taki 5 gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF, HB Teras Yapı Taahhüt İnşaat'ın Sakarya'daki 7 dairesini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HB Teras Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Sakarya'da yer alan 7 gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Gayrimenkul Fonu inşaat sektörü adına pozitif bir adımdır!

Ortadoğu Holding İcra Kurulu Üyesi Nusret Kayhan Apaydın, "Gayrimenkul Fonu’nu, inşaat sektörü adına pozitif yönde atılmış bir adım olarak görüyorum" dedi...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

TMSF Şakir Çoban İnşaat'ın 10 villasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Şakir Çoban İnşaat'ın 10 adet villasını satışa çıkardı. Satışa çıkan villaların fiyatları 510 bin TL'den başlıyor.

TMSF Şakir Çoban İnşaat'ın 10 villasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Şakir Çoban İnşaat'ın 10 adet villasını satışa çıkardı. Satışa çıkan villaların fiyatları 585 bin TL'den başlıyor.

TMSF, Huzur İnşaat'ın 6 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Huzur İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin 6 gayrimenkulünü satışa çıkardı. 

İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Hükümetin bu yılın mart ayı itibariyle ekonomiyi desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu politikalardan Kredi Garanti Fonu (KGF), ekonomik büyümeyi destekliyor. Peki, İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Propa İnşaat gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

Propa İnşaat, gerçekleştirdiği projeler içerisinde kendi bünyesinde tuttuğu ve gayrimenkul yatırımları sonucunda oluşturduğu gayrimenkul portföyünü yapılandırarak ‘Gayrimenkul Yatırım Fonu’ kurma çalışmalarına başladı.

Propa İnşaat ''Gayrimenkul Yatırım Fonu'' kuracak!

Propa İnşaat ve Ticaret AŞ, gayrimenkul yatırımları sonucunda oluşturduğu gayrimenkul portföyünü yapılandırarak ‘‘Gayrimenkul Yatırım Fonu’’ kurma çalışmalarına başladı.

Propa İnşaat 'Gayrimenkul Yatırım Fonu' kuracak!

Propa İnşaat ve Ticaret AŞ, 1973’ten bugüne gerçekleştirdiği projeler içerisinde kendi bünyesinde tuttuğu ve gayrimenkul yatırımları sonucunda oluşturduğu gayrimenkul portföyünü yapılandırarak ‘‘Gayrimenkul Yatırım Fonu’’ kurma çalışmalarına başladı.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İnşaat fonu Haberi

İnşaat fonu



BODUR: <<İnşaat sektöründe bıçak kemiğe dayandı>>


Toplu mesken fon kaynaklarının dar tutulduğunu öne süren İSO Başkanı, bankalarda inşaat fonu hesabı açılmasını teklif etti.

  

  İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Bodur inşaat sektörünün teşvik edilmesini istedi. Bodur, inşaat sektörünün içinde olduğu krizle ilgili olarak ''Bıçak kemiğe dayanmıştır'' dedi.

  Bodur, kurucusu olduğu Çanakkale Seramik Fabrikaları işçilerine hitaben Çan'da yaptığı konuşmada, ''İnşaat sektörünü süratle harekete geçirecek bir mekanizma ve hareket sisteminin zaman geçirilmeden kurulmasında zorunluluk vardır'' şeklinde konuştu.

  Toplu mesken için fon kurulurken kaynakların dar tutulduğunu da öne süren Bodur, bankalarda inşaat fonu hesabı açılabilmesinin yerinde olacağını belirtti.


Tercüman Gazetesi 1 Mart 1981



Abdullah...