28 / 04 / 2024

inşaat halindeki konuta kredi

inşaat halindeki konuta kredi

Kredi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsunuz, ancak satın alacağınız dairenin inşaatı devam ediyor. Bu durumda kredi alabilir miyim diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İnşaatı devam eden konutlara kredi verilir mi?

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Bilecik'te 14 katlı inşaatın 8. katından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Bilecik Bahçelievler Mahallesi'nde inşaat halindeki bir binadan düşen işçi hayatını kaybetti...

Ordu'da inşaat kazası: 1 ölü! 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde inşaat halindeki bir binadan düşen Emre Sançar isimli işçi yaşamını yitirdi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Nazilli'de inşaat halindeki apartmanı soydular!

Aydın Nazilli'de Yeşil Mahalle Kanalyolu bölgesinde inşaat halindeki 7 katlı bir apartmandan hırsızlık yapıldığı öğrenildi.

Hatay'da inşaat halindeki binadan düşen Suriye uyruklu işçi öldü!

Hatay Hassa ilçesi 15 Kasım Mahallesi'nde inşaat halinde olan bir binanın 6. katından düşen Suriye uyruklu işçi yaşamını yitirdi.

Adana'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Adana Seyhan'da, inşaat halindeki binanın boşluğuna bir kadın düştü. 4 metre derinliğe düşen kadın yaralandı.

Kocaeli Çayırova’da inşaat halindeki bina çöktü!

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde bir inşaat firması tarafından ana cadde üzerinde yapılan binanın inşaatı çöktü. Olay sonucunda ölen olmazken yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

inşaat halindeki konuta kredi Haberi

inşaat halindeki konuta kredi

İnşaatı devam eden konutlara kredi verilir mi?

İnşaatı devam eden her konuta her banka kredi vermiyor. Dairenin hangi projeye ait olduğu, banka ile aralarında bir anlaşma bulunup bulunulmadığı, söz konusu projenin inşaat durumu gibi hususlar kredi verme konusunda belirleyici oluyor.


İnşaatı devam eden konutlara bankaların kredi verilebilmesi için eğer banka ile aralarında bir anlaşma yoksa normal şartlarda inşaatın en az yüzde 70 ile 80 oranında tamamlanmış olması isteniyor. 


Bunun yanı sıra kimi bankalar, kredi kuruluşları bazı projelerle özel anlaşma sağlayarak inşaat başlamadan bile kredi verebiliyor.


Bu nedenle satın almayı planladığınız konutun inşaat durumu ile anlaşmalı bir kredi kuruluşu olup olmadığını araştırmanız, faydalı olacaktır.



Işıl Seren...