27 / 04 / 2024

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.



CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait olan kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremlerinden sonra ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılmasını Meclis gündemine taşıdı.

2018 YILINDA KUR KRİZİ İLE KONKORDATO İLAN EDİLDİ!

Söz konusu binanın inşaatına 2018 yılında yer teslimi ile başlandığını hatırlatan Güzelmansur, “2020 yılında tamamlanması öngörülmüş ancak 2018’deki kur krizi ile birlikte yüklenici konkordato ilan etmiştir. İkmal inşaatı olarak Ağustos 2021’de yeniden ihaleye çıkmıştır” dedi.

CHP’li Güzelmansur, yeni ihale sonrası binanın teslim zamanının Mayıs 2024’e çekildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: ''Aynı iş için 2023 yılı Ocak ayında tekrar ihaleye çıkılmış, en avantajlı teklif yaklaşık maliyetin üstünde kaldığı için ihale iptal edilmiştir.

Bu süreçte 4 bodrum + zemin - 5 Katlı olmak üzere toplam 44 bin 556 metrekare alanlı inşaatın kabası tamamlanmış ve 6 Şubat depremlerinde orta hasar aldığı belirtilmiştir.” ifadelerine yer verdi. 

 İnşaat halindeki emniyet binası için orta hasarlı denilerek yıkım kararı verildi!
İNŞAATIN GÜÇLENDİRİLMESİ BEKLENİYORDU!

Güzelmansur, inşaatta güçlendirme yapılarak binanın tamamlaması beklenirken  anlaşılmaz bir şekilde binanın yıkım emri verildiğine ve şimdiye kadar bu bina için harcanan kamu kaynağı adeta çöpe atıldığına dikkat çekti.  Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle bazı soruları iletti. İşte söz konusu konuyla ilgili olarak hazırlanan sorunlar;Hatay İl Emniyet Binası inşaatı için bugüne kadar harcanan kamu kaynağı miktarı nedir?Kaba inşaatı tamamlanmış olan, herhangi bir hasarı olmayan Hatay İl Emniyet Binası’na hangi tarihte orta hasar raporu verilmiştir? Bu rapora itiraz olmuş mudur? Bu itiraz incelenmiş midir? Sonucu nedir? 2018 yılında yapımına başlanan, kaba inşaatı bitmiş olan Hatay İl Emniyet binasının depremde orta hasarlı hale gelmesinin sorumlusu kimdir? Bu konuyla ilgili herhangi bir inceleme/soruşturma yapılmış mıdır? Sonucu nedir? Güzelmansur, soruların yanıtlarını merakla bekliyor. 

Hatay'da tapulara el konuluyor iddiası! Rezerv alan ilan edilen mahalle sakinlerine SMS yollandı!

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

 


Geri Dön